Košarka

Jusup: 'Nikada nismo kalkulirali, bitno je da damo naš maksimum, pogledat ćemo na kraju gdje smo'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 27.03.2024.
Jusup: 'Nikada nismo kalkulirali, bitno je da damo naš maksimum, pogledat ćemo na kraju gdje smo'

Pred košarkašima Zadra je još jedna važna utakmica, ugostit će FMP i tražiti pobjedu za što bolju startnu poziciju u doigravanju...

Košarkaši Zadra osigurali su nastup u play offu AdmiralBet ABA lige, a jedino je pitanje hoće li u njega ući s petog, šestog ili, u teoriji još uvijek mogućeg, četvrtog mjesta. U ovom trenutku u borbi za peto mjesto zbog boljeg međusobnog rezultata i nešto lakšeg rasporeda u zadnja dva kola u prednosti je Mega MIS, ali pobjedom protiv FMP Soccerbeta u sutrašnjoj utakmici 25. kola zadržali bi šansu za bolje startno mjesto.

Igraj na Zadar - FMP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I u ovu utakmicu Zadar će, čini se, ući oslabljen, budući da ozlijeđeni Ramljak i Žganec i dalje rade po posebnom režimu treninga. O njihovom nastupu odlučit će se, kaže trener Danijel Jusup, jutro uoči utakmice.

"Radimo sve da ih osposobimo, hoćemo li uspjeti vidjet ćemo. Mekić je dobio sina pa smo ga pustili kući ali danas bi se trebao vratiti. FMP je dosta mijenjao roster kroz sezonu, sada su se posložili, što su pokazali protiv Budućnosti gdje su odigrali agresivno, bili napadački raspoloženi. Imaju bekove, centre koji mogu pogoditi s vanjskih pozicija, radi se o momčadi koja je slagana za FIBA-inu Ligu prvaka. Zahvaljujem navijačima na podršci, čini mi se da su žaživjeli s ekipom, veseli me i broj djece koja nam dođu nakon utakmice. To je po meni i važnije od pobjede", kaže Jusup.

Hoće li ova utakmica biti presudna u borbi za peto mjesto?

"Primarni cilj ostanka u ligi je osiguran, sad je izvjesno da ćemo biti u play offu a protiv koga ćemo igrati zavisi i od drugih rezultata. Nikad nismo kalkulirali, bitno je da damo naš maksimum, pogledat ćemo na kraju gdje smo. Mega? Gledao sam utakmicu protiv Crvene zvezde, bili su rastrčani, odlično su igrali. Oni su u prednosti jer igraju jednu utakmicu tjedno, imaju prostora za trenažni proces, nama ta svježina evidentno fali u nekim utakmicama ali guramo dalje."

Ima li istine u pričama da Valencia pregovara s Božićem oko angažmana u sljedećoj sezoni?

"Ne znam, nisam ga pitao. Razgovarali smo samo o FMP-u."

Ove dvije momčadi u regionalnoj ligi do sada su odigrale 32 utakmice, a Zadar je slavio 13 puta. Posljednji put ove sezone, kada je u Železniku slavio 77:92. Uz Božića najbolji učinak u toj utakmici imao je kapetan Marko Ramljak.

"FMP je momčad koja se dosta digla u posljednje vrijeme. Kroz sezonu su izmijenili dva trenera i puno igrača. Sad su u dobrom ritmu, pobijedili su Budućnost, pogodili su s pojačanjima. Ne čeka nas lagana utakmica, bit će teško. Nije bajno stanje niti s ozljedama ali vjerujemo u pobjedu pred domaćom publikom, da se nastavimo boriti za što bolji plasman u ABA ligi. Idemo utakmicu po utakmicu pa što bude", kaže Ramljak.

Utakmica se igra sutra (četvrtak) u 18 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz izravan prijenos na Areni Sport 1, piše službena stranica KK Zadar.

FOTO: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaABA ligaZadar
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!