Nogomet

Velike kazne za Sarajevo: Predsjednik isključen iz nogometa na godinu dana, Ibričić na sedam mjeseci

Petar Jenjić • srijeda, 27.03.2024.
Velike kazne za Sarajevo: Predsjednik isključen iz nogometa na godinu dana, Ibričić na sedam mjeseci
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH, uputila je kaznu Sarajevu zbog napuštanja uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa protiv Borca. Najteže su kažnjeni predsjednik kluba Ismir Mirvić i drugi pomoćni Senijad Ibričić...

Nogometaši Sarajeva su u kup utakmici protiv Borca bili u zaostatku od 2:1 i čekalo se da sudac Mateo Musa dosudi kraj utakmice. Igrači spomenute ekipe to nisu dočekali jer su napustili teren prije posljednjeg zvižduka spomenutog djelitelja pravde, nezadovoljni kako je sudio.

Igraj na međunarodne prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas je održana sjednica Disciplinske komisije na kojoj se pričalo o kazni za klub i članove kluba zbog spomenutog prekida te uputilo drakonske kazne.

Sarajevo je kažnjeno s 22 tisuće konvertibilnih maraka i oduzimanjem tri boda zbog napuštanja terena za igru te "propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojima je pogođeno službeno lice", navodi se između ostalog.

Predsjednik kluba Ismir Mirvić kažnjen je zabranom vršenja funkcija u nogometu u trajanju od jedne godine i novčanom kaznom od dvije tisuće maraka. Trener Simon Rožman kažnjen je uvjetno na tri mjeseca, kao i istom novčanom kaznom.

Drugi pomoćni trener Senijad Ibričić kažnjen je zabranom vršenja funkcija u nogometu u trajanju od sedam mjeseci i kaznom od tri tisuće maraka, dok je prvi pomoćni Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjen s dvije utakmice suspenzije i tisuću maraka.

Službenik za sigurnost kluba Zlatan Čakal kažnjen je s 1500 maraka zbog neizvršavanja obaveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!