Nogomet

Šarlija: 'Moramo pobijediti, tako ćemo se postaviti i od prve minute krenuti po tri boda'

Mario Borko • četvrtak, 28.03.2024.
Šarlija: 'Moramo pobijediti, tako ćemo se postaviti i od prve minute krenuti po tri boda'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Branič Hajduka u najavi derbija biranim je riječima govorio o Dinamu, ali vjeruje u pobjedu i povratak pobjedničke atmosfere u Splitu...

Reprezentativna stanka je iza nas što znači da se vraća SuperSport HNL. Prve utakmice kreću već u petak, a ono najvažnije je na rasporedu u subotu od 19:30. "Vječiti derbi" Hajduka i Dinama igra se na Poljudu, a ishod bi uvelike mogao utjecati na rasplet prvenstva. Svjestan je toga i branič Bijelih, Zvonimir Šarlija, koji je najavio juriš na sva tri boda od samoga početka utakmice.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekujemo dobru utakmicu i pobjedu. Napravit ćemo sve da osvojimo tri boda koja su nam nužna. Atmosfera nakon Lokomotive nije najbolja, ni ne smije biti, ali radimo na tome da se vrati stara dobra atmosfera i vjerujem da će nakon derbija tako i biti. U svim derbijima do sad smo izgledali dobro i osvojili smo puno bodova. Možemo reći da smo zadovoljni kako su zasad prolazili derbiji, ali sad nas očekuje najvažniji kojeg moramo pobijediti. Tako ćemo se postaviti i od prve minute krenuti po tri boda koja moraju ostati u Splitu."

Hajduk je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici na domaćem terenu poražen od Lokomotive. Bio je to bolan poraz, a osim crvenog kartona Dine Mikanovića pridonijeli su mu i brojni izostanci zbog ozljeda. 14-15 dana je više nego dovoljno za povratak neki igrača, ali tko se oporavio i kako će Bijeli izgledati saznat ćemo tek kad se objave sastavi.

"Dosta stvari je u posljednje vrijeme krenulo loše, a najviše što se tiče zdravstvenog kartona. Ipak mi smo Hajduk i to nikad ne smije biti alibi, tko je zdrav taj će igrati i on mora dati sve kako bismo pobijedili."

Dinamo u Split dolazi s bodom zaostatka za Hajdukom, ali i s utakmicom manje koja će se odigrati sredinom travnja. To Modrima daje određenu mentalnu prednost jer bi eventualnom pobjedom na Poljudu, u perspektivi Bijelima mogli pobjeći na pet bodova prednost. Ipak Splićani su u ovoj sezoni već dva puta pobijedili Zagrepčane, a na domaćem terenu od najvećeg rivala ne znaju za poraz šest utakmica, odnosno gotovo četiri godine.

"Dinamo se digao i stabilizirao. Europa im je podigla samopouzdanje, ali možda ih je ovaj poraz kod PAOK-a opet spustio. Svejedno mislim da su u boljem momentu nego u prijašnjim derbijima. Oni su odlična ekipa prepuna sjajnih pojedinaca. To je klub koji je puno godina prvak i zato veliki respekt prema njemu."

Poljud je kao što je bilo i za očekivati rasprodan i to ne samo za subotnji prvenstveni derbi nego i za polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa koje je na rasporedu samo četiri dana kasnije. Hajduk kod kuće u prosjeku gleda 22 tisuće gledatelja tako da puni stadion i paklena atmosfera neće biti ništa novo za njegove nogometaše.

"Navikli smo na pune tribine. Publika je tu jer smo ju mi privukli i zaslužili njenu podršku. U zadnje vrijeme malo kaskamo, ali ovo je idealna prilika da vratimo navijačima za vjernost koju nam pokazuje", zaključio je Šarlija.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!