Nogomet

Ferenčina: 'Idemo na pobjedu! Ja sam maksimalno, 100 posto uvjeren u nju'

Mario Borko • četvrtak, 28.03.2024.
Ferenčina: 'Idemo na pobjedu! Ja sam maksimalno, 100 posto uvjeren u nju'
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Slaven Belupo će u petak protiv Osijeka na domaćem terenu pokušati prekinuti negativni niz od šest utakmica bez pobjede, a utakmicu su najavili trener Roy Ferenčina i zimsko pojačanje Ante Šuto...

Najdugovječniji prvoligaš uz "veliku četvorku", Slaven Belupo nalazi se u rezultatskoj krizi. Nakon sjajnog ulaska u proljetni dio prvenstva i dvije pobjede uslijedilo je šest utakmica u kojima je osvojen samo jedan bod. Momčad Roya Ferenčine u nizu je od četiri uzastopna poraza i u petak na svom terenu dočekuju Osijek, koji pak pet utakmica ne zna za pobjedu. Ovaj susret od ogromnog je značaja za obje ekipe, a trener Slavena uvjeren je u pobjedu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Idemo na pobjedu, ja sam maksimalno, 100 posto uvjeren u nju. Nema Agbekpornua ni Štrkalja koji imaju tri žuta kartona, a neće biti ni Lepinjice koji je ozlijeđen. Tri standardna igrača nedostaju, ali i drugi igrači moraju igrati, ja im vjerujem i nadam se da će to biti dobro. Ante Šuto kreće od prve minute, u dobroj je formi, digao se i očekujem da će zabiti gol."

U reprezentativnoj stanci Slaven je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Olimpije iz Ljubljane i slavio s 1:0. Ta pobjeda bi mogla dati vjetar u leđa Koprivničanima. U prvom susretu ove sezone protiv Osječana, Apotekari su na svom terenu slavili s 1:0, ali su na Opus Areni teško poraženi s 4:1. I Ferenčina i Zoran Zekić su pod velikim pritiskom i novi poraz mogao bi značiti kraj za jednoga od njih.

"Pauzu smo iskoristili odlično! Energetski smo se obnovili, protiv Olimpije koja je druga ekipa u Sloveniji smo odigrali odličnu utakmicu. Utakmica je završila 1:0, a trebalo je biti 4:0 za nas. Potpuno smo dominirali. Ja protivničku ekipu uoči utakmice ne komentiram. I samo ću ponoviti da mi sutra pobjeđujemo, a naklapanja o potencijalnom otkazu neću komentirati", zaključio je trener Slavena.

Ante Šuto u Koprivnicu je stigao krajem siječnja iz Croatije. Ofenzivac je u mlađim kategorijama nosio dres Hajduka, a u prvoj polusezoni SuperSport Prve nogometne lige zabio je šest golova. Do sad je za Slaven pet puta ulazio s klupe, a protiv Osijeka će krenuti od prve minute.

"Obje ekipe su u lošem rezultatskom nizu. Mi ćemo kao domaćini u utakmicu uči maksimalno i vjerujemo da će s takvim pristupom bodovi ostati u Koprivnici. Osijek smo dobro analizirali i pokušat ćemo suzbiti njihove vrline, a iskoristiti njihove mane. Ja osobno dobro treniram i dobro se osjećam. Imam samopouzdanja, a gol protiv Olimpije mi je samo dodatan motiv. Trebalo mi je vremena da se prilagodim na prvoligaški nogomet, propustio sam pripreme s Croatijom i Slavenom, ali svaki dan radim na sebi i vjerujem da sam sada na željenom nivou", rekao je rođeni Imoćanin.

Uprava koprivničkog kluba iskoristila je stanku kako bi dovela još jedno pojačanje. Klub je pristupio 26-godišnji, povremeni reprezentativac Ugande, Lumala Abdu. Krilni napadač je većinu karijere igrao u švedskoj drugoj ligi, a stigao je na preporuku bivšeg izbornika Ante Čačića koji ga je vodio u Egiptu. Posljednji angažman Abdu je imao u domovini, a protiv Osijeka će, prema najavama trenera, igrati od prve minute.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!