Nogomet

Sopić: 'Trenutno svih 23 igrača vjeruje da će početi protiv Rudeša i to je naša snaga'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.03.2024.
Sopić: 'Trenutno svih 23 igrača vjeruje da će početi protiv Rudeša i to je naša snaga'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

U "predigri" Hajduku i Dinamu, sastat će se u Kranjčevićevoj u također bitnom susretu u borbi za titulu, Rudeš i Rijeka...

Rijeka u subotu s početkom u 17 sati gostuje u Kranjčevićevoj kod Rudeša. Sopićeva momčad u ovu utakmicu ulazi kao favorit.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekuje nas zahtjevna utakmica kao i svaka druga do sada, bez obzira na plasman Rudeša na tablici, igra se za tri boda. Moramo vidjeti u kakvom su stanju reprezentativci jer znamo da već u srijedu nakon Uskrsa igramo protiv Lokomotive pa u nedjelju protiv Hajduka. Moramo dobro rasporediti snage, moramo otići u Kranjčevićevu i uzeti tri boda", kaže Željko Sopić.

Tijekom ove stanke Sopić je radio s onima koje je imao na raspolaganju, a što se tiče izostanaka za Rudeš, nema tek dvojice kartoniranih.

"Igrače smo odmorili pa smo onda napravili intenzivan mini ciklus. Na žalost vrijeme nam ne ide na ruku, ali mislim da ćemo biti spremni za Rudeš. Ne možemo računati na Radeljića i Obregona, Grgić ima manjih problema, svi ostali su spremni. To su najteže utakmice jer su u principu bodovi unaprijed upisani. Poučeni iskustvom Dinama protiv Rudeša u Kranjčevićevoj, ništa neće doći samo od sebe."

Rudeš je dobio dozvolu za igranje na svom travnjaku, ali protiv Rijeke još ostaje u Kranjčevićevoj.

"S jedne strane nešto je bolji teren u Rudešu, s druge strane u Kranjčevićevoj je teren veći i mislim da je normalno da i mi igramo u Kranjčevićevoj s obzirom da su i Dinamo i Hajduk dva puta kod Rudeša igrali na tom terenu. Zašto bi Rijeka onda bila drugačija. Nemam mišljenje je li bolje igrati tu ili tamo, mi moramo po tri boda."

Tijekom stanke Rudeš je odradio pripremnu utakmicu s Celjem i upisao pobjedu.

"Naravo da im je to diglo samopouzdanje, ali i kada oni gledaju nas, nije baš lijepo vidjeti da ti protivnik pobijedi 6:0 kao mi Domžale."

Nakon Rudeša slijede Lokomotiva pa Hajduk, ali sav fokus je na Rudešu.

"Nemamo problema s fokusom, svi gledamo samo sljedeću utakmicu, sada je samo Rudeš bitan. Jasno je nama da su tri utakmice u tjedan dana, ali sada je bitan samo Rudeš. Iza ove utakmice stiže Uskrs, svi će biti s obiteljima, i treba se sada samo na Rudeš koncentrirati."

Rijeka ima relativno svježe iskustvo s Hrvatskim dragovoljcem kada se borila za titulu, on već ispao pa je svladao.

"Stalno se neke stvari izvlače iz prošlosti, ma vrlo teško ćete dobiti i trećeligaša ako ne budeš na sto posto. Od prve minute idemo na pobjedu, ne od 17."

Dosta igrača ima kartone, ali neće biti čuvanja.

"Niti najmanje, tko dobije treći žuti, neće igrati protiv Hajduka, igrat će netko drugi. Uvijek se vratim na gostovanje kod Hajduka kada se najavljivala kataklizma, ne igraju dva stopera, tada sam rekao da su ta dva stopera koja će igrati, igrala protiv Lillea. Pokazalo se da sam bio u pravu. Trenutno svih 23 igrača vjeruje da će početi protiv Rudeša i to je naša snaga."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!