Tenis

Dimitrov nadigrao Alcaraza i prekinuo njegov pobjednički niz

Petar Jenjić • petak, 29.03.2024.
Dimitrov nadigrao Alcaraza i prekinuo njegov pobjednički niz
Foto: EPA

Grigor Dimitrov izborio je polufinale Mastersa u Miamiju nakon što je odigrao odličan meč protiv Carlosa Alcaraza. Plasmanom u finale može se vratiti u TOP 10...

Odličan meč odigrao je Grigor Dimitrov koji je u četvrtfinalu Mastersa u Miamiju nadigrao drugog tenisača svijeta, Španjolca Carlosa Alcaraza. Završilo je 6:4, 6:2.

Igraj na Masters u Miamiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

32-godišnji bugarski tenisač slavio je nakon jednog sata i 34 minute provedene na terenu. Spasio je četiri od pet break šansi protivnika, a iskoristio četiri od osam ponuđenih prilika na servis protivinka.

Kroz cijeli meč bio je jako agresivan, pogodio je 24 winnera i prekinuo Alcarazov niz od devet pobjeda. Podsjetimo, Španjolac je osvojio Indian Wells prije nešto manje od dva tjedna.

"Ponekad je jednostavnost genijalna. Bilo je to jako, jako teško ostvariti, posebno kada igrate protiv tako jakog protivnika kojem sa čitao igru malo bolje nego zadnji put", rekao je Dimitrov.

Bugarin će se vratiti u TOP 10, ako uspije izboriti finale, a na putu mu stoji Alexander Zverev koji je u dva seta bio bolji od Fabiana Maroszana. Bilo je 6:3, 7:5.

Masters Miami, četvrtfinale:
Grigor Dimitrov - Carlos Alcaraz 6:2, 6:4

FOTO: EPA/DARREN ENGLAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!