Tenis

Ribakina i Collins u borbi za Masters u Miamiju

HINA, Petar Jenjić • petak, 29.03.2024.
Ribakina i Collins u borbi za Masters u Miamiju
Foto: EPA

U finalu Mastersa u Miamiju igrat će Jelena Ribakina koja je bila bolja od Viktorije Azarenke, te Danielle Collins koja je svladala Jekaterinu Aleksandrovu...

Kazahstanka Jelena Ribakina drugu godinu uzastopce izborila je plasman u finale Masters 1000 turnira u Miamiju nakon što je u polufinalu porazila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:4, 0:6, 7:6.

Igraj na Ribakina - Collins na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ribakina je ovom pobjedom postala tek treća igračica u posljednjih deset godina koja je uzastopno ušla u finale Miamija, pridruživši se Sereni Williams i Ashleigh Barty.

Za 24-godišnju Kazahstanku bit će to četvrto finale ove godine, te 18. u karijeri, a do sada je osvojila sedam turnira.

Ribakina je povela 1-0 u setovima, a ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je 24-godišnja Kazahstanka napravila break. Deset godina starija Bjeloruskinja je uzvratila fantastičnom igrom u drugom setu u kojem je napravila tri breaka i sa 6:0 izjednačila.

U odlučujućem, trećem setu Ribakina je napravila break za 3:2, ali je Azarenka izjednačila na 5:5. Na koncu je presudio "tie break" koji je četvrta tenisačica svijeta dobila sa 7:2. Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda Kazahstanke.

Amerikanka Danielle Collins, koja je najavila da će krajem godine otići u igračku mirovinu, izborila je finale pobjedom 6:3, 6:2 nad Ruskinjom Jekaterinom Aleksandrovom.

Collins će tako s 30 godina ostvariti svoje prvo finale u ovoj kategoriji turnira. Do pobjede protiv ruske predstavnice stigla je nakon jednog sata i 17 minuta igre.

Masters Miami:
Danielle Collins - Jekaterina Aleksandrova 6:3, 6:2
Jelena Ribakina - Viktoria Azarenka 6:4, 0:6, 7:6 (2)

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!