Nogomet

Ivanušec zbog ozljede propustio dvoboj s Utrechtom, Sosi mala minutaža

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.03.2024.
Ivanušec zbog ozljede propustio dvoboj s Utrechtom, Sosi mala minutaža
Foto: EPA

Ajax i Feyenoord upisali su pobjedu u 27. kolu nizozemsklog prvenstva, a jedini Hrvat kmoji je nastupio bio je Borna Sosa...

Od trojice hrvatskih reprezentativaca u dresovima nizozemskih velikana, jedino je Borna Sosa ovu nedjelju bio na travnjaku. Njegov Ajax bez ozlijeđenog Josipa Šutala slavio je s 3:1 u gostima kod Zwollea.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sosa nije krenuo u prvih 11 već je ušao u igru u 82. minuti umjesto Stevena Bergwijna i nije stigao puno pokazati u završnicu.

U pobjedi Ajaxa zabijali su Kristian Hlynsson i dvaput Chuba Akpom, Zwolle je uspio u 72. minuti smanjiti na 1:2 preko Filipa Krasteva, ali 12 minuta kasnije gosti su došli do trećeg pogotka i zaključili dvoboj.

Vrlo uzbudljivo bilo je u Rotterdamu gdje je Feyenoord ugostio Utrecht i slavio s 4:2. Luka Ivanušec nije nastupio, osjetio je probleme već u Egiptu i zbog toga niti nije bio u kombinacijama za nastup u finalu turnira protiv domaćina.

Ovdje je Utrecht sjajno krenuo i poveo s 2:0 nakon pola sata igre golovima Othmana Boussaida i Sama Lammensa. Do odlaska na odmor Igor Paixao je smanjio zaostatak, a onda u drugom dijelu prvo Oscar Fraulo izjednačava Autogolom, a zatim David Hančko i Leo Sauer odvode Feyenoord do konačnih 4:2.

PSV je i dalje vodeći sa sedam bodova ispred drugoplasiranog Feyenoorda, a Ajax je peti s čak 28 bodova manje od lidera.

Eredivisie, 27. kolo:
Zwolle - Ajax 1:3
Feyenoord - Utrecht 4:2

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!