Nogomet

Derbi danskog prvenstva na startu doigravanja za prvaka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.04.2024.
Derbi danskog prvenstva na startu doigravanja za prvaka
Foto: EPA

Danas će utakmicu u doigravanju za prvaka igrati Kopenhagen i Brondby, trenutno druga i treća momčad prvenstva. Bit će im ovo treći međusobni ligaški dvoboj ove sezone...

Danas je na rasporedu nova utakmica danske Superlige. U doigravanju za prvaka Kopenhagen će na svom Parken stadionu ugostiti Brondby s početkom u 14 sati, a njihov novi međusobni dvoboj sudit će Sandi Putros.

Igraj na Kopenhagen - Brondby na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uoči reprezentativne stanke završen je prvi dio sezone, a sada je pred nama doigravanje za prvaka koje će i ove godine biti izuzetno zanimljivo. Tri su kluba jako blizu jedan drugog. U najboljoj poziciji je Midtjylland koji ima 48 bodova, jedan manje ima Brondby, a tri manje Kopenhagen.

Upravo će se druga i treća momčad, koje između sebe dijele 26 naslova prvaka Danske, danas sučeliti i tražiti vrlo važne bodove kojima bi se primakli ili se udaljili od željene titule. S obzirom na to da je još dosta bodova u igri, teško je za očekivati da će ijedna momčad preuzimati preveliki rizik.

Nakon ispadanja od Manchester Cityja, Kopenhagen je upisao tri prvenstvene pobjede. Prvo je slavio na domaćem terenu protiv Lyngbyja s 4:0, nakon toga je u gostima pobijedio Odense rezultatom 2:0. Usred reprezentativne stanke odigrao je prijateljski susret s B.93 i slavio s 3:2.

S druge strane, Brondby je u zadnje tri utakmice osvojio dva boda manje. Prvo je na domaćem teren kiksao protiv Vejlea, kojeg vodi hrvatski trener Ivan Prelec, te odigrao 1:1. Nakon toga slavio je kod Viborga s 1:2 zahvaljujući pogotku u 94. minuti, da bi na koncu nadigrao Silkeborg rezultatom 4:1.

U Superligi su ove dvije momčadi odigrale dvije međusobne utakmice. Kopenhagen je na gostovanju slavio s 3:2, zahvaljujući dvama golovima u 84. odnosno 89. minuti, dok je utakmica u Kopenhagenu završila 0:0. Na turniru Atlantic Cup, Brondby je slavio s 2:1 u gostima.

U kadru Kopenhagena ne bi trebali biti: Nicolai Boilesen, Davit Khocholava i Theo Sander zbog ozljeda, dok su nastupi Viktora Claesson i Scotta McKenne pod znakom pitanja. Određenih zdravstvenih problema imao je i Denis Vavro, ali bi i on trebao biti spreman.

Kod gostiju nema: Frederika Alvesa i Henrika Heggheima zbog ozljeda, dok je pod znakom pitanja Mathias Kvistgaarden.

Što su rekli

Mohamed Elyounoussi, igrač Kopenhagena: "Derbi je uvijek zabavno igrati, velika utakmica u kojoj svi nogometaši žele igrati. mislim da smo izgledali dobro prije reprezentativne stanke, obrambeno smo čuvali čiste mreže, a napadački stvarali puno šansi. Imamo dosta različitih strijelaca i samo moramo nastaviti tako. Motivacija je tu, posebno u ovakvoj utkamici koja puno znači navijačima i gradu."

Sean Klaiber, igrač Brondbyja: "Jako se veselim utakmici, to je uvijek tako za derbi. Malo je posebnije jer ulazimo u zadnji dio sezone, ali spremni smo. Radili smo naporno, svi jedni za druge. Postoje neke borbe za pozicije i treninzi su intenzivni. Isto tako dobro smo trčali i sada je cilj doći do dobrog rezultata."

Mjesto, vrijeme, suci

Parken Stadion, Kopenhagen, 14:00

Sudac: Sandi Putros

Nedostaju

Kopenhagen: Boilesen, Sander, Khocholava (ozljede) Claesson, McKenna (pod upitnikom)

Brondby: Alves, Heggheim (ozljede), Kvistgaarden (pod upitnikom)

Zadnji susret

U prvenstvu su igrali polovicom studenog prošle godine kada je završilo bez golova u Kopenhagenu. U Atlantic Cupu prije dva mjeseca Brondby je slavio s 1:2.

Prognoza

Kopenhagen posebno mora biti na oprezu i danas ne izgubiti. Ulog je velik, kraj sezone baš i nije blizu, a bodovna razlika nije velika da domaćin ulaže prevelik rizik. Za danas očekujemo remi.

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!