Tenis

Petra Martić povratak u formu traži protiv Poljakinje u Charlestonu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.04.2024.
Petra Martić povratak u formu traži protiv Poljakinje u Charlestonu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić danas igra meč prvog kola WTA turnira u Charlestonu. Njena protivnica bit će Poljakinja Magda Linette s kojom se ranije susretala već četiri puta...

Ovog je tjedna na rasporedu WTA turnir iz serije 500 za tenisačice u američkom Charlestonu. Uzbuđenja u Miamiju su iza nas, a sada novi izazovi čekaju najbolje na svijetu, na turniru koji se igra od 1973. godine.

Igraj na Linette - Martić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svoj put u Charlestonu ima i Petra Martić koja će danas, od 17 sati po hrvatskom vremenu, igrati svoj meč prvog kola na glavnom terenu, Credit One stadionu. Njena protivnika bit će poljska tenisačica Magda Linette.

Gledajući ovogodišnje rezultate, mogli bismo reći protivnica po mjeri. Linette je trenutno 63. tenisačica svijeta, dvije pozicije iza Martić, a obje se jako muče s formom i jako, jako teško dolaze do pobjeda.

Linette je prošle godine igrala polufinale Australian Opena, ali nakon toga je samo stigla do finala turnira u Guangzhou u rujnu gdje je izgubila od Xiyu Wang. Ove godine upisala je svega dvije pobjede. Na startu godine u Brisbaneu je svladala Cristinu Bucsu, a u Abu Dhabiju bila je bolja od Alexandre Eale.

Nakon zadnje pobjede nastupila je na još četiri turnira, ali na baš svakom je izgubila u prvom kolu poslije tri seta borbe. Protiv Taylor Townsend i Lesije Curenko, u Indian Wellsu odnosno Miamiju, imala je vodstvo od 1:0 u setovima, ali to nije uspjela završiti u svoju korist.

S druge strane, Petra Martić je na početku godine povezala dvije pobjede, a nakon toga upisala sve skupa dvije. Zadnja je stigla u Dubaiju protiv Caroline Dolehide, ali poslije toga upisala je tri poraza zaredom uz samo jedan dobiven set.

Ove dvije tenisačice do sada su odigrale četiri međusobna dvoboja, u periodu od 2018. do 2023. godine. Prva tri dobila je Poljakinja, a posljednji je otišao na stranu hrvatske tenisačice. Bilo je to u Zhengzhou kada je Martić slavila sa 7:6, 6:1.

Mjesto, vrijeme

Credit One stadion, Charleston, 17:00 po hrvatskom vremenu

Forma

Curenko - Linette 2:6, 6:1, 6:4
Townsend - Linette 3:6, 7:6 (3), 6:1
Hibino - Linette 6:2, 3:6, 6:4
Zheng - Linette 6:2, 2:6, 6:3
Hibino - Linette 6:1, 6:4

Liu - Martić 6:4, 6:1
Kerber - Martić 6:3, 6:4
Frech - Martić 6:4, 1:6, 6:2
Martić - Dolehide 6:4, 7:6 (4)
Osaka - Martić 6:3, 7:6 (9)

Zadnji susret

U prvom kolu WTA turnira u kineskom Zhengzhou, u listopadu prošle godine, Martić je slavila sa 7:6, 6:1 nakon jednog sata i 50 minuta igre.

Prognoza

Ni jedna ni druga tenisačica nisu u najboljoj formi pa danas očekujemo izjednačen dvoboj koji bi trebao otići u tri seta, pa samim time imati i više gemova.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!