Rukomet

Hrvatske rukometašice protiv Grčke za popravak dojma

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.04.2024.
Hrvatske rukometašice protiv Grčke za popravak dojma
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Ni u blagdanske dane nema predaha za hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju. Na uskrsni ponedjeljak okupile su se u zagrebačkom hotelu Zonar, a već sutra ujutro lete za grčki Kozani gdje ih čeka peta utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine...

Nakon dva poraza od Rumunjske, naša ženska rukometna reprezentacija treba pobjede za popravak dojma i potvrdu odlaska na europsku smotru. Protivnik je Grčka, a nakon toga i Bosna i Hercegovina.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od 19 igračica koje je pozvao na okupljanje prije dva tjedna, izbornik Ivica Obrvan ne može računati na vratarku Ivanu Kapitanović i srednju vanjsku Anu Malec. Obje imaju problema s ozljedama i zbog toga su morale otkazati svoj dolazak. Tako će na put u Kozani 17 igračica.

Kao i mnogo puta do sada, vremena za uigravanje nema. Reprezentacija će imati samo jedan trening tijekom večeri u Kutiji šibica, i sutra navečer u Grčkoj. Na njima će se samo ponoviti plan igre koji postoji od ranije, i ukazati na slabe točke suparnica koje bi trebalo iskoristiti te potvrditi da je Hrvatska bolja reprezentacija od njih. U prvom susretu protiv Grčke u Karlovcu sredinom listopada, Hrvatska je slavila uvjerljivo, 32:22. Nakon toga, naša reprezentacija je dobila još samo Bosnu i Hercegovinu. To isto napravila je i Grčka, tako da novi međusobni susret dočekuje s četiri osvojena boda kao i Hrvatska.

Za potvrdu prolaska na Europsko prvenstvo koje će zajednički potkraj godine organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska, našoj reprezentaciji ide puno toga na ruku. Svaka pobjeda, remi pa čak i poraz manji od deset razlike, bit će joj dovoljan da se nađe među 24 reprezentacije toga natjecanja.

Podsjećamo, nakon Grčke hrvatska rukometašice imaju još završni susret protiv Bosne i Hercegovine u Sutinskim vrelima u nedjelju, 7. travnja u 18.00 sati.

Evo sastava hrvatske ženske reprezentacije za susrete s Grčkom i BiH:

TEA PIJEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
LUCIJA BEŠEN - RK PODRAVKA VEGETA
PAULA POSAVEC - CS GLORIA 2018 BISTRITA
ANDREA ŠIMARA - RK PODRAVKA VEGETA
JOSIPA MAMIĆ - RK PODRAVKA VEGETA
LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
KATARINA JEŽIĆ – HC DUNA˘REA BRA˘ILA
SARA ŠENVALD - RK PODRAVKA VEGETA
MIA BRKIĆ – METZ HANDBALL
ĆAMILA MIČIJEVIĆ – PARIS 92
DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – SCM CRAIOVA
KRISTINA PRKAČIN – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
VALENTINA BLAŽEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
LARISSA KALAUS – RK PODRAVKA VEGETA
KATARINA PAVLOVIĆ – CS MINAUR BAIA MARE
KLARA BIRTIĆ – SG BBM BIETIGHEIM

Tekst: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!