Tenis

Forma i dalje nije dobra: Linette bez većih problema preko Martić do drugog kola u Charlestonu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.04.2024.
Forma i dalje nije dobra: Linette bez većih problema preko Martić do drugog kola u Charlestonu
Foto: EPA

Petra Martić još jednom je već u prvom kolu upisala poraz. Na startu turnira u Charlestonu poražena je od Magde Linette...

Turnir u Charlestonu bio je sedmi turnir na kojem je Petra Martić nastupila ove sezone i četvrti na kojem je poražena već u prvom kolu. Ovaj put kobna je bila 63. igračica svijeta Magda Linette koja je slavila sa 6:3, 6:4.

Igraj na mečeve turnira u Charlestonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je bio peti međusobni dvoboj Martić i Linette te četvrta pobjeda za Poljakinju. Prva tri međusobna dvoboja pripala su Linette koja je slavila u Southseaju (2018.4:6, 7:5, 6:4), godinu dana kasnije u Indian Wellsu (6:3, 4:6, 7:6) te 2021. godine u San Joseu (7:5, 7:6). Danas je upisala najlakšu pobjedu u međusobnim dvobojima. Jedini meč u kojem je Petra bila bolja je onaj prošli u Zhengzhouu prošle godine kada je Martić slavila sa 7:6, 6:1.

Petra je u cijelom meču imala samo tri break lopte i to sve tri u trećem gemu meča, dvije su bile vezane, ali tu je priliku Martić prokockala. Nakon toga sve je bilo u znaku Poljakinje koja kod 3:2 pokazuje kako se igra na reternu, odmah je iskoristila 0:40 i ubrzo je i uzela set sa 6:3.

Odmah na startu drugog seta Martić je spasila 0:40, ali u trećem gemu nije bilo spasa. Linette radi break i prednost bez ikakvih problema čuva do kraja meča te odlazi do pobjede.

U drugom kolu Linette će igrati protiv 13. nositeljice Dajane Jastremske.

WTA Charleston, prvo kolo:
Magda Linette (Poljska) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!