Rukomet

Nexe nema što izgubiti u uzvratu protiv RN Löwena

Petar Jenjić • utorak, 02.04.2024.
Nexe nema što izgubiti u uzvratu protiv RN Löwena
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Danas je na rasporedu uzvratna utakmica osmine finala Europske lige između RN Löwena i Nexea. Njemačka momčad ima lijepu prednost iz prve utakmice i danas mirnije može ući u dvoboj...

Rukometaši našičkog Nexea večeras igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena. Dvoboj u SNP Domeu, u Heidelbergu, počinje u 20:45 sati, a sudit će ga turski suci Kursad Erdogan i Ibrahim Özdeniz.

Igraj na RN Löwen - RK Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gromovi su rano u ponedjeljak otputovali prema Njemačkoj gdje moraju uhvatiti zaostatak od pet golova iz prve utakmice. Löwen je u Našicama došao do pobjede rezultatom 24:19 i za očekivati je da će Našičani sutra htjeti ostaviti puno bolji dojam nego je to bilo pred svojim navijačima.

Dvorana u Našicama bila je ispunjena do kraja, domaćin je imao veliku podršku, ali Löwen je cijeli susret pod kontrolom i nije dopustio Nexeu da se razmaše. Potvrdilo se to iskustvo i broj velikih utakmica u nogama kao ključ, gosti su rutinski održavali vodstvo nakon što su do njega došli i vrlo dobrom i pokretljivom obranom stvarali su probleme hrvatskoj ekipi.

Za Löwen će ovo definitivno biti mirniji uzvrat, ali ne i potpuno miran. U 60 minuta stane puno toga, nadoknađivali su se i veći zaostaci, ali s obzirom na formu i razliku u kvalitetu, to je danas ipak teško za očekivati.

Nexe od spomenutog dvoboja nije odigrao nijednu utakmicu, dok je njemačka ekipa igrala susret 27. kola Bundeslige. Na domaćem terenu igrala je protiv Göppingena i svladala ga s 33:29 na krilima devet pogodaka Jannika Kohlbachera. Na ljestvici je trenutno deseti s 22 boda iz 26 odigranih utakmica, trenutno ipak jako daleko od europskih pozicija.

Nexe je ove sezone odigrao pet gostujućih europskih dvoboja, slavio je u Bragi i Bystrici, a remizirao protiv Velenja. S druge strane, RN Löwen je u pet domaćih upisao isto toliko pobjeda.

Što su rekli

Veselin Vujović, trener Nexea: "Nismo uspjeli otputovati u Njemačku sa što bolji rezultatom jer zaostatak od pet golova to sigurno nije. Pokušali smo promijeniti neke stvari i želimo odigrati što bolju utakmicu, ali svjesni smo da to neće biti nimalo jednostavno jer smo na gostujućem terenu. Nastojat ćemo doći do pobjede."

Fahrudin Melić, igrač Nexea: "Idemo u Njemačku s deficitom od pet golova što je velika razlika, ali isto tako i dostižna, ako se odigra na potrebnoj razini. Očekujem da ćemo igrati puno bolje, posebno u napadu, i pokazati neke nove stvari koje bi nas trebale dovesti i situacije za postizanje više golova. Praktički nemamo što za izgubiti i tako ćemo odigrati kako bi ostvarili što bolji rezultat."

Mjesto, vrijeme suci

SNP Dome, Heidelberg, 20:45

Suci: Kursad Edrogan, Ibrahim Özdeniz (oba Turska)

Zadnji susret

Njemačka je momčad proteklog tjedna bila bolja u Našicama gdje je slavila rezultatom 24:19.

Prognoza

Stvarno bi se čudo trebalo dogoditi da Nexe napravi preokret, ali zato definitivno očekujemo da će večeras postići više golova, nego u prvoj utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!