Košarka

Aktualni NBA prvaci su ove sezone pobijedili sve ekipe osim jedne

Mario Borko • utorak, 02.04.2024.
Aktualni NBA prvaci su ove sezone pobijedili sve ekipe osim jedne
Foto: EPA

Pobjeda protiv Cleveland Cavaliersa bila je za Denver Nuggetse pobjeda protiv 28. različite momčadi. Aktualni prvaci nisu pobijedili jedino Orlando Magic, a jedna ekipa im je zadala čak tri poraza…

Regularna sezona NBA lige polako se bliži svome kraju. Ostalo je još sedam-osam utakmica do kraja i momčadi se bore za što bolju poziciju uoči početka doigravanja. Aktualni prvaci Denver Nuggetsi su drugi u Zapadnoj konferenciji s omjerom 52-23, a na putu do njega, koji bi uz još dvije pobjede u preostalih sedam utakmica trebao biti bolji od prošlosezonskog, došli su tako da su pobijedili 28 od 29 mogućih suparnika.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao crna mačka za Nuggetse u ovoj sezoni pokazao se Orlando Magic. Momčad s Floride peta je na Istoku, a u oba ovosezonska dvoboja s prvacima bila je bolja. Utakmice su bile tijesne, u Orlandu je završio 124:119, a u Denveru 120:122 za Magic. Na gostujućem terenu posebno je inspiriran bio Paolo Banchero koji je upisao triple-double s 32 poena, deset skokova i 11 asistencija, a na domaćem parketu je ubacio 23 poena.

Ipak lošija vijest za Nuggetse, koji se s Orlandom mogu opet sresti tek u finalu, je ta da su u utakmicama protiv Oklahoma City Thundera ostvarili tek jednu pobjedu iz četiri pokušaja. Upravo se te dvije ekipe međusobno bore za prvo mjesto na Zapadu, a Thunder je, nakon početnog poraza, čak tri puta za redom bio bolji od Nikole Jokića i društva. Dva su se ogleda rješavala u samoj završnici, ali sastanu li se u play-offu, Michael Malone će morati pronaći novi način da zaustavi Shai Gilgeousa-Alexandera, koji je u pobjedama bio vrlo raspoložen.

Za prvo mjesto Zapadne konferencije u igri su još uvijek i Minnesota Timberwolvesi, oni su s Nuggetsima ove sezone igrali tri puta, dva puta su pobijedili, a do kraja regularnog dijela sastaju se još jednom u Denveru.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!