Ostali sportovi

CAS odbacio žalbu IBA-e na odluku Međunarodnog olimpijskog odbora

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 02.04.2024.
CAS odbacio žalbu IBA-e na odluku Međunarodnog olimpijskog odbora

Višegodišnji spor između Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog boksačkog saveza okončan je odlukom CAS-a prema kojoj je IBA-i s pravom oduzet status krovne boksačke organizacije...

Međunarodna sportska arbitraža (CAS) odbila je žalbu Međunarodnog boksačkog saveza (IBA) na odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) iz lipnja prošle godine prema kojoj se IBA-u oduzima status krovne organizacije u svom sportu.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

MOO je zaključio kako IBA nije provela reforme vezane uz vođenje, financije i etičke standarde.

"Svoju odluku skupština MOO-a je donijela na osnovu prijedloga Izvršnog odbora i to nakon dugog procesa koji je započeo vrlo brzo nakon Olimpijskih igara u Riju 2016. Tijekom tog procesa MOO je od IBA-e zatražio provođenje brojnih mjera kako bi se riješila brojna pitanja vezana uz vođenje i financijsku stabilnost. IBA nije pojačala svoju financijsku transparentnost i samoodrživost, a nije niti provedena propisana mjera koju je zatražila 'Skupina za nadzor reformi' kako bi se promijenila kultura u organizaciji. Kako nisu zadovoljena tri elementa koja je zatražila Skupština MOO-a, odluka o oduzimanju ovlasti IBA-i je legitimna", objavio je CAS.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!