Tenis

Tena Lukas u hrvatskom dvoboju svladala Taru Würth, kraj za Ivu Primorac

Mihaela Bradovski • utorak, 02.04.2024.
Tena Lukas u hrvatskom dvoboju svladala Taru Würth, kraj za Ivu Primorac
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Tena Lukas prošla je u drugo kolo ITF turnira ui Splitu gdje se pridružila Jani Fett. Od turnira su se oprostile Tara Würth i Iva Primorac...

Ždrijeb je u prvom kolu ITF turnira u Splitu spojio hrvatske predstavnice Tenu Lukas i Taru Würth, a uspješnija je bila Lukas koja je slavila u tri seta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Würth je bolje krenula i uzela je prvi set sa 6:4 nakon dosta preokreta, ali nastavak je u potpunosti pripao Lukas koja je bila bolja i u drugom i u trećem setu.

U drugi set ušla je s 4:0 i odmah stvorila visoku prednost koju nije ispustila. U treći je pak krenula s 4:0, Tara se vratila na 3:2, ali do kraja meča nije uzela više niti gem.

Tena Lukas u drugom kolu igrat će protiv Šveđanke Rebecce Peterson s kojom se dosad dva puta sastala i upisala dva poraza. 2018. godine u tadašnjem Fed Cupu izgubila je sa 6:2, 6:1, a prošle godine u Makarskoj u prvom kolu sa 6:0, 6:1. U dva meča protiv Šveđanke je osvojila ukupno četiri gema.

Iva Primorac nije uspjela svladati Veroniku Mirošničenko koja je slavila u tri seta. Mirošničenko je izgubila prvi set, ali je nakon toga poput Lukas dominirala i otišla do pobjede.

ITF Split, prvo kolo:
Tena Lukas (Hrvatska, 7) - Tara Würth (Hrvatska) 4:6, 6:1, 6:2
Veronika Mirošničenko (-) - Iva Primorac (Hrvatska) 4:6, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!