SuperSport Hrvatski kup, Polufinale, 03.04.2024, 19:00 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Fabio Maresca, Valerio Colarossi, Christian Rossi (svi Italija)
Hajduk
Hajduk
0:1(0:1) Dinamo
Sandro Kulenović 15'
Dinamo

[VIDEO] Dinamo u finalu SuperSport Hrvatskog kupa, Perišićev debi jedini plus Hajduka

Branimir Korać • srijeda, 03.04.2024.
[VIDEO] Dinamo u finalu SuperSport Hrvatskog kupa, Perišićev debi jedini plus Hajduka
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Dinamo se pridružio Rijeci u finalu SuperSport Hrvatskog kupa. Odradio je dobru utakmicu, posebno u prvih 45 minuta gdje je potpuno dominirao. U konačnici je slavio s 1:0, a Hajdukovim navijačima u sjećanju će ostati debi Ivana Perišića...

Dinamo je zadao novi težak udarac Hajduku. U svega nekoliko dana upisao je drugu pobjedu, osim što ga ja udaljio od borbe za titulu, izbacio ga je i iz SuperSport Hrvatskog kupa.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Krenulo je odlično s prilikama i otvorenom igrom na obje strane. Dinamo je imao prvi čisti zicer i to u šestoj minuti kada je Sučić odlično proigrao Petkovića koji je sam na tri-četiri metra, ali puca preko gola.

Hajduk je odmah uzvratio preko Kalinića koji je pucao s ruba kaznenog prostora, loptu je malo skrenuo Theophile, ali nedovoljno da prevari koncentriranog Nevistića.

Dinamo je izgledao puno bolje nego u prvenstvu i poveo je u 15. minuti. Petković je pucao izvana, Kalinić je odbio loptu, a na nju je natrčao Kulenović i poslao ju je u mrežu.

To nije bio jedini problem za Hajduk, kod te intervencije ozlijedio se Lovre Kalinić koji je morao napustiti igru, a umjesto njega je ušao Ivan Lučić.

U posljednjih 15 minuta prvog dijela Hajduk je opasno živio i Dinamo je imao tri čista zicera i samo je Lučić spasio Hajduk od potpunog potopa već u prvom dijelu.

U 32. minuti Špikić je imao veliku šansu, sjajan posao napravio je Pierre-Gabriel koji je projurio lijevom stranom i ubacio u sredinu za Špikića koji puca sa sedam metara, ali brani Lučić.

Pet minuta kasnije vukao je Sučić kontru i pronašao Kulenovića koji ima samo Lučića ispred sebe, a on bilježi novu veliku obranu.

U sudačkoj nadoknadi nova sjajna šansa za Kulenovića i velika obrana Lučića, uzeo je loptu između dva stopera i gađao suprotni kut, Lučić nogom odbija.

Niti drugo poluvrijeme nije počelo puno bolje za Hajduka. U 49. minuti Petković je došao do lopte u 16 metara, iskosa je snažno opalio iz voleja, Lučić sjajno brani.

Kako je vrijeme prolazilo, Dinamo je prepuštao Hajduku posjed, trajao je pritisak, ali obrana Modrih reagirala je jako dobro i u biti Nevistić je imao obrane pokušaja tek izvana.

Mislav Karoglan bacio je sve karte na stol i uveo je u igru Ivana Perišića, dobio je Ivan posljednjih 20 minuta, Hajduk je pritisnuo, ali Dinamo je izdržao.

U 90. minuti u igru je ušao još jedan povratnik, Marko Rog, a Hajduk je u 96. minuti imao svoju najbolju priliku za pogodak, Niko Sigur pogodio je gredu.

Dinamo je u konačnici zasluženo izborio prolaz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!