Automoto

Eksplozije, vibracije i ekstremni pritisci

Sponzorirani članak • ponedjeljak, 15.04.2024.
Eksplozije, vibracije i ekstremni pritisci

Znate li što se sve događa motoru vašeg automobila?

Kad bismo ih pitali bez čega ne bi mogli zamisliti svakodnevni život ili što im ga uvelike olakšava, većina ljudi vjerojatno bi rekla automobil. Mogućnost da bilo kad krenete bilo kamo i brzo stignete jest neprocjenjiva. Ipak, ta većina vjerojatno se ne brine o svom automobilu koliko bi trebala i uzima ga zdravo za gotovo. Znate li što se sve događa u motoru vašeg automobila tijekom vožnje?

Tisuće eksplozija, brutalne vibracije i ekstremni pritisci. Zvuči kao scena akcijskog filma, ali upravo se to zbiva motoru vašeg limenog ljubimca. Kad se sve to zbroji, motor je tijekom rada pod velikim stresom. "Ono što je svim automobilima zajedničko jest stres", ističe Juraj Šebalj, naš proslavljeni automobilist i višestruki prvak Hrvatske u reliju, te dodaje: "Glavni su uzroci stresa kod motora trenje koje smanjuje snagu motora, naslage ugljika koje nastaju pri sagorijevanju i akumuliraju se na usisnim ventilima i klipu te korozija koja napada sve metalne dijelove i degradira sve aspekte učinkovitosti motora."

Iako zvuči komplicirano, rješavanje tih problema mnogo je jednostavnije nego što mislite. "Najjednostavniji je način upotreba visokokvalitetnih goriva s aditivima, kao što je Inino Class Plus Expert gorivo", naglašava Juraj. Inina visokokvalitetna Class Plus Expert goriva s poboljšanom formulom aditiva imaju višestruke učinke na motor automobila i rješavaju spomenute probleme. Rezultat je veća snaga i dulji životni vijek motora, smanjena potrošnja i niže emisije C02. Ne samo da će vaš motor biti jači i da će dulje trajati nego će i manje trošiti, a pritom biti ekološki prihvatljiviji.

Slika 1 od 1.

Za više informacija pogledajte video u kojem Juraj detaljno objašnjava učinke aditiva u gorivu. Točite izvrsnost uz INA Class Plus Expert i smanjite stres i sebi i motoru!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Automoto
Sadržaj se nastavlja