Nogomet

Mladi veznjak Rijeke na meti turskog velikana

Mario Borko • petak, 05.04.2024.
Mladi veznjak Rijeke na meti turskog velikana
Foto: Daniel Kasap/HINA

Prema pisanju turskih medija Galatasaray je zainteresiran za Niku Jankovića. Veznjak Rijeke s klubom ima ugovor do ljeta 2026. godine, a procijenjena vrijednost mu je tri milijuna eura…

Sezona se polako bliži kraju, što znači da će transfer glasine biti sve glasnije. Jedna takva stigla je iz Turske gdje tamošnji mediji navode da je veznjak Rijeke Niko Janković na meti Galatasaraya, a zeleno svjetlo za njegovo dovođenje dao je i sam trener Okana Buruk.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Janković je imao zanimljiv nogometni put. Karijeru je započeo u Trnju iz kojeg brzo dolazi u Dinamo. Od 12. do 15. godine igrao je za Stuttgart, prije nego se ponovno vratio na Maksimir. Bio je član “fakina“ koji su pod vodstvom Igora Jovićevića igrali četvrtfinale Lige prvaka mladih. Za Dinamo je odigrao samo 20 minuta protiv Varaždina, a posudbe u Slaven Belupu i Gorici pokazale su se neuspješnima.

Njegov talent prepoznao je i oslobodio Sergej Jakirović koji ga je najprije vodio u Zrinjskom, a potom i u Rijeci. Ove sezone je eksplodirao s deset golova i sedam asistencija, a u posljednje vrijeme usporile su ga ozljede. Jankoviću su 22 godine, trenutno se procjenjuje na tri milijuna eura i ljudi u klubu zadovoljno trljaju ruke s obzirom na to da je iz Dinama stigao besplatno.

Turci ga naravno uspoređuju s Lukom Modrićem, navode da može igrati sve pozicije u veznom redu i na krilu. Galatasaray je navodno već odredio popis igrača koje na ljeto želi dovesti, a na listi je i hrvatski igrač, kojeg vide na poziciji desetke. Skautska služba ga je predložila treneru koji je dao zeleno svjetlo, a od Jankovića očekuju da će zbog svoje raznovrsnosti biti pravi jackpot.

Žuto-crveni trenutno vode veliku borbu u turskom prvenstvu. Vodeći su s dva boda više od Fenerbahčea, a momčad je prepuna internacionalnih zvijezda. Neke od njih su: Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Hakim Ziyech i Dries Mertens.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!