Tenis

Jana Fett uz tek jedan izgubljeni gem do finala turnira u Splitu

Mario Borko • petak, 05.04.2024.
Jana Fett uz tek jedan izgubljeni gem do finala turnira u Splitu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska tenisačica bila je vrlo uvjerljiva protiv 161. tenisačice svijeta Panne Udvardy kojoj je prepustila samo jedan gem i tako ušla u finale ITF turnira u Splitu…

U polufinalu ITF World Tour turnira u Splitu, Jana Fett uvjerljivo je slavila protiv Mađarice Panne Udvardy sa 6:1, 6:0 i tako izborila prvo finale ove godine. Meč između druge i treće nositeljice trajao je sat i 13 minuta, a odigrano je samo 13 gemova.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica je u meč ušla kao autsajder, ali je već u prvom gemu napravila veliki pritisak na servisu Mađarice i iz četvrtog pokušaja stigla do breka. Udvardy je odmah vratila izgubljeni servis, a pokazalo se da joj je to bio posljednji gem kojeg je do kraja meča osvojila. Fett je u nastavku prvog seta dominirala, nije dopustila nijednu priliku na svom početnom udarcu i nakon 43 minute zaključila ga je sa 6:1.

U drugom ista priča, nijedna ponuđena break prilika, tri oduzeta servisa i uvjerljivih 6:0, 6:1 za prvo finale sezone. Zagrepčanka će u finalu igrati protiv Turkinje Ipek Oz koja je trenutno 223. tenisačica svijeta.

Fett će već samim ulaskom u finale napredovati 20 mjesta i doći na rub 150 najboljih tenisačica svijeta (trenutno je 171.). A uspije li osvojiti turnir, nagradnog fonda od 60 tisuća američkih dolara, sigurno će uči u to društvo. Do sad joj je plasman karijere bilo 97. mjesto na kojem je bila 2017. godine.

ITF Split, polufinale:
Jana Fett – Panna Udvardy 6:1, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA TourJana Fett
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!