Košarka

Suigrač Bojana Bogdanovića i trostruki All-Star propušta ostatak sezone

Mario Borko • petak, 05.04.2024.
Suigrač Bojana Bogdanovića i trostruki All-Star propušta ostatak sezone
Foto: EPA

Julius Randle posljednju je utakmicu zbog ozljede ramena odigrao još u siječnju, a sada je potvrđeno da mora na operaciju i da se ove sezone više neće vračati na parket...

New York Knicksi saznali su lošu vijest. Jedan od najboljih igrača i ovogodišnji All-Star Julius Randle zbog ozljede ramena, koja iziskuje operativni zahvat, neće se vratiti u momčad i pomoći joj u play-offu. Ovo je težak udarac za Knickse koji su bez krilnog centra još od kraja siječnja, ali su vjerovali da će biti spreman za doigravanje.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Randle je 27. siječnja ozlijedio desno rame. Od tada je bio u procesu rehabilitacije u nadi da će se ozljeda uspjeti sanirati bez potrebe za operacijom i da će se vratiti na teren prije završetka regularnog dijela sezone. Ipak oporavak nije tekao kao što su svi nadali i doktori su nedavno odlučili da bi krilni centar povratkom na teren mogao pogoršati ozljedu. Odlučeno je da će odraditi potrebni operativni zahvat kako bi bio spreman dočekao početak iduće sezone.

“Pokušali smo ga osposobiti, alternativno ojačati rame kako bi mogao igrati, ali nismo u tome uspjeli i odluka je da ide na operaciju“, rekao je trener Tom Thibodeau.

29-godišnjak je do ozljede odigrao 46 utakmica u ovoj sezoni. U prosjeku je postizao 24 poena uz devet skokova i pet asistencija. Od kada se ozlijedio Knicksi su ostvarili 15 pobjeda i 14 poraza, trenutno su na petom mjestu istoka s omjerom 45-31 i do kraja sezone ih čeka borba za što bolju poziciju u doigravanju.

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!