Ostali sportovi

Idućeg tjedna kreće World Boccia Challenger Zagreb 2024.

Sportnet • nedjelja, 07.04.2024.
Idućeg tjedna kreće World Boccia Challenger Zagreb 2024.

Četvrti po redu World Boccia Challenger turnir održat će se u Zagrebu od 8. do 13. travnja. Mnogi natjecatelji turnir u Zagrebu iskoristit će kao pripreme za glavno natjecanje sezone, Paraolimpijske igre u Parizu...

Od 8. do 13. travnja u dvorani II zagrebačkog Doma sportova održat će se četvrto izdanje World Boccia Challenger Zagreb 2024. na kojem će nastupiti stotinjak igrača iz 20 država s četiri kontinenta.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim najboljih hrvatskih igrača boccie, u Zagreb dolaze i natjecatelji iz Amerike, Australije i Azije.

Zagreb je domaćin jednog od sedam "challengera", a rang iznad su Svjetski kupovi kojih će ove godine biti četiri. Ove godine su u Parizu i Paraolimpijske igre, pa će mnogi natjecatelji turnir u Zagrebu iskoristiti kao pripreme za glavno natjecanje sezone, a na njemu će se prikupljati i bodovi za idući paraolimpijski ciklus.

Svečano otvorenje Zagreb 2024 World Boccia Challengera je u ponedjeljak, 8. travnja u 17:30 u dvorani II Doma sportova. Pojedinačna natjecanja su od 9. do 11. travnja, dok je natjecanje timova i parova 12. i 13. travnja. Ulaz je besplatan.

Boccia je paraolimpijski sport, koji je osmišljen početkom 80-ih, kao sport kojim se mogu baviti isključivo osobe s najtežim lokomotornim oštećenjima, koje za kretanje koriste invalidska kolica.

Na početku je to bio sport isključivo za osobe s cerebralnom paralizom, no od početka ovog stoljeća otvoren je i za ostale vrste invaliditeta. Po pravilima slična je boćanju, no igra se isključivo na ravnom terenu (najčešće na parketu ili tarafleksu) veličine 12,5×6 metara, a u igri se koriste kožne loptice punjene plastičnim granulama, opsega između 262 i 278 milimetara i težine između 263 i 287 grama.

Jedan je od rijetkih paraolimpijskih sportova (i parasportova općenito) koji je ciljano osmišljen za osobe s invaliditetom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!