Nogomet

Apsolutna ludnica i šest golova u Old Firmu

Petar Jenjić • nedjelja, 07.04.2024.
Apsolutna ludnica i šest golova u Old Firmu
Foto: EPA

Danas je odigrana utakmica 32. kola škotskog prvenstva, ujedno i najveći derbi između Rangersa i Celtica na Ibroxu. Apsolutna ljepotica od utakmice završila je bez pobjednika, rezultatom koji više odgovara Rangersima...

Treći po redu Old Firm ove sezone između Rangersa i Celtica odigran je danas u sklopu 32. kola škotskog Premiershipa. Na Ibroxu smo gledali odličnu utakmicu, Celtic je vodio 0:2 i 2:3, ali Rangersi su se uspjeli vratiti i doći do boda.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celtic je zadržao vodeće mjesto sa 75 bodova, jednim više od najvećeg rivala koji tek ima za odigrati zaostali susret protiv Dundde FC-a za tri dana.

Nakon samo 21 sekunde Celtic je poveo poslije velike greške u domaćoj obrani, James Tavernier išao je ispucati loptu, ali samo je napucao Japanca Daizena Maedu, a lopta je ušla u gol. Trebalo je neko vrijeme domaćinu kako bi se oporavio od šoka.

Tek u 24. minuti Connor Gouldson zaprijetio je nakon kornera, ali udarac glavom otišao je iznad grede. Maeda je dvije minute kasnije uputio dobar šut, ali Jack Butland bio je na mjestu. Nakon toga je Butland sjajno obranio odličnu šansu Matta O'Rileyja, a Celtic pritiskao.

I onda je stigao novi pogodak. Nakon VAR provjere sudac je dosudio penal gostima zbog igranja laktom Goldsona. O'Riley je preuzeo odgovornost i rutinski zabio za 0:2 u 33. minuti.

U završnici prvog poluvremena Rangers je imao veliku šansu preko Fabija Silva, ali njegova dva udarca obranio je Joe Hart. Gosti su s dva gola prednosti otišli na predah.

U 55. minuti činilo se da je Silva simulirao u kaznenom prostoru i sudac mu je dao žuti karton. Međutim, nakon pregleda snimke dosuđen je penal za Rangerse kojeg je sigurno zabio Tavernier.

Činilo se da je domaćin već u sljedećem napadu došao do poravnanja preko Cyriela Dessersa, ali poništen je gol zbog prekršaja u začetku akcije.

Rezultat se nije mijenjao sve do 86. minute kada je Rangers ipak stigao do poravnanja, Abdallah Sima je pucao s 13-14 metara, lopta malo promijenila smjer od jednog igrača Celtica i ušla u mrežu.

Tek što je lopta krenula s centra, Celtic je ponovno došao do vodstva. Novi šok za domaće prouzrokovao je Adam Idah koji je poslao loptu u gol Rangersa. Ni tu nije bio kraj velikim uzbuđenjima, a u trećoj minuti sudačke nadoknade domaćin je ponovno poravnao.

Junak Rangersa bio je Rabbi Matondo koji je sjajnim udarcem iskosa, s ruba kaznenog prostora, u suprotni kut matirao protivničkog vratara.

Borna Barišić nije ulazio u igru za domaće.

Škotski Premiership, 32. kolo:
Rangers - Celtic 3:3

FOTO: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!