Tenis

Hrvatske tenisačice saznale protivnice u skupini Billie Jean King Cupa u Vilniusu

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 07.04.2024.
Hrvatske tenisačice saznale protivnice u skupini Billie Jean King Cupa u Vilniusu
Foto: EPA

Turnir Druge skupine Billie Jean King Cupa počet će u ponedjeljak u Vilniusu, a naše će tenisačice prvi susret odigrati dan potom...

Hrvatske tenisačice saznale su tko će im biti suparnice u prvom dijelu natjecanja na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa, koji će se idućeg tjedna održati u Vilniusu u Litvi. Igrat će u grupi A, zajedno s Estonijom i Sjevernom Makedonijom.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvog dana, u ponedjeljak, na igralište će Estonke i Makedonke, a naš sastav će prvi susret odigrati u utorak s poraženim iz tog okršaja. Samo prvo mjesto u grupi donosi nastavak borbe za viši rang, zajedno s pobjedničkim sastavima grupe B (Litva, Bosna i Hercegovina, Izrael i Maroko) i grupe C (Egipat, Gruzija, Kosovo, Malta). Naime, pobjednici tih triju grupa oformit će novu, odakle će se dvije najbolje reprezentacije plasirati u Prvu skupinu.

Za turnir u Vilniusu prijavljene su Donna Vekić, Petra Martić, Antonia Ružić, Lea Bošković i Iva Primorac. Najbolje rangirana Estonka je Kaia Kanepi (svojedobno 15. igračica svijeta, trenutno 226.), a najbolje rangirana Makedonka je Lina Đorčeska (trenutno 225., najbolji plasman 170. mjesto).

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!