Nogomet

Brondby u borbi za vrh ljestvice traži pobjedu protiv momčadi s dna

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.04.2024.
Brondby u borbi za vrh ljestvice traži pobjedu protiv momčadi s dna
Foto: EPA

Danci su ušli u drugu fazu natjecanja u tamošnjem prvenstvu, a u Ligi za prvaka Brondby se nalazi u borbi za sam vrh ljestvice. Pobjeda protiv Silkeborga dovodi ga na prvu poziciju…

Nakon odrađena 22 kola, dansko prvenstvo podijeljeno je na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. U utrci za naslov prvaka je šest klubova s tim da su Aarhus i Silkeborg dio ovog dijela natjecanja, ali do titule neće doći. Aarhus za liderom zaostaje 14 bodova, a zaostatak će biti još veći ako se Brondby vrati danas na vrh. Silkeborg još više kasni, čak 23 boda.

Igraj na Brondby - Silkeborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon jučerašnje 1:0 pobjede u gostima kod Aarhusa, na vrhu ljestvice nalazi se Midtjylland koji ima bod više od drugoplasiranog Brondbyja i šest bodova više od Kopenhagena koji je treći.

Brondby je s nastupom u Ligi za prvaka krenuo pobjedom u prošlom kolu kod Kopenhagena s 2:1 i tako je uzeo bodove koji će možda na kraju biti i ključni. Slavio je pogotkom Seana Klaibera u 93. minuti susreta.

Važan dio ove momčadi su i hrvatski internacionalci Marko Divković i Josip Radošević koji su u konkurenciji za nastup i u ovom susretu. U prošlom kolu Divković je odigrao svih 90 minuta na lijevom boku dok je Radošević ušao u igru u 59. minuti.

I dok je Brondbyju svaki bod jako bitan u utrci za naslov prvaka, Silkeborg tek odrađuje ovu završnicu sezone svjestan kako su ostali odmaknuli previše i ne može posebno napredovati u poretku.

Trenutno je na dnu ljestvice Lige za prvaka, ima veliki zaostatak već za petoplasiranim Aarhusom, a i forma mu je dosta loša što pokazuje da je razina motivacije prilično niska.

Što su rekli

Rasmus Lauritsen, branič Brondbyja: "Svaki put kada igramo na svom stadionu, to je utakmica koju moramo pobijediti. Tako će biti i protiv Silkeborga, iako imamo veliko poštovanje prema njima i znamo da ako ne budemo igrali našu igru bit će problema. Oni su također jako dobra momčad, tako da jednostavno moramo biti od početka pravi. Ovo će biti drugačija utakmica nego protiv Kopenhagena. Bit će to potpuno nova bitka i radit ćemo samo stvari u kojima smo bili dobri."

Kent Nielsen, trener Silkeborga: "Čeka nas možda i najbolja danska momčad u ovom trenutku. Znamo da ćemo biti na teškom ispitu, očekuju nas brojni izazovi, ali ako budemo dobri s loptom i ako pružimo više nego što smo pružili u posljednje dvije utakmice, imat ćemo šanse."

Mjesto, vrijeme, sudac

Brondby, Brondby Stadium, 19:00

Sudac: Jakob Kehlet (Aarhus)

Nedostaju

Brondby: Frederik Alves (ozljeda)

Silkeborg: Alexander Busch (ozljeda)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici susreli su se ove sezone dva puta i Brondby je slavio u oba susreta. U gostima je slavio s 2:1, a kod kuće u 22. kolu s 4:1 uz hat-trick Japanca Yuita Suzukija.

Prognoza

Brondby u ovaj susret ulazi kao favorit i sve osim pobjede bio bi veliki kiks u borbi za naslov prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!