Nogomet

Ronaldo isključen zbog udaranja, Al Nassr izgubio, Brozoviću cijeli susret

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.04.2024.
Ronaldo isključen zbog udaranja, Al Nassr izgubio, Brozoviću cijeli susret
Foto: EPA

Odigrane su polufinalne utakmice saudijskog superkupa. U finalu će igrati Al-Ittihad i Al-Hilal, a dan je obilježilo isključenje Cristiana Ronalda...

Al-Ittihad prvi je izborio finale saudijskog superkupa nakon što je rezultatom 2:1 bio bolji od Al Wehde i sada je stigao na korak do obrane naslova.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u prvom poluvremenu stigao je do dva pogotka prednosti. Već u prvoj minuti poentirao je Karim Benzema, dok je na 2:0 povisio Abderrazak Hamdallah u 42. minuti.

Al Wehda je promašila penal u 92. preko Faycala Fajra, a poraz je pet minuta kasnije ublažio Hussein Al Eisa.

U finalu će igrati protiv Al-Hilala koji je s 2:1 bio bolji od Al Nassra, a dvoboj je obilježilo i crveni karton Cristiana Ronalda. Portugalac je prvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zaradio žuti karton, da bi u 86. minuti, nakon udaranja Ali Al Bulayhija, zaradio isključenje.

Krajem prvog dijela Al Nassru je poništen pogodak Otavija zbog zaleđa. Nakon sat vremena igre njegov protivnik je poveo preko Salema Al Dawsarija, da bi u 72. na 2:0 povisio Malcom. Poraz je u sedmoj minuti nadoknade ublažio Sadio Mane, ali više od toga nije išlo.

Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret za Al Nassr.

Superkup u Saudijskoj Arabiji igra se od 2013. godine i do sada najuspješniji Al-Hilal s tri titule te Al Nassr s dvije dok su još osvajali: Al-Fateh, Al-Shabab, Al-Ahli i Al-Ittihad.

Superkup:
Al-Ittihad - Al Wehda 2:1
Al-Hilal - Al Nassr 2:1

FOTO: STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!