Vodeni sportovi

Jug favorit protiv Crvene zvezde, ali s dozom opreza ulazi u četvrtfinale

Branimir Korać • utorak, 09.04.2024.
Jug favorit protiv Crvene zvezde, ali s dozom opreza ulazi u četvrtfinale
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Vaterpolisti Juga danas igraju prvi četvrtfinalni susret Eurokupa. U Gruž dolazi Crvena zvezda, dobro poznat protivnik s kojim Jug neće imati lagan posao...

Jug radi novi korak prema završnom turniru Eurokupa, u prvom susretu četvrtfinala ugostit će Crvenu zvezdu na svom bazenu i tražit će što uvjerljiviju prednost kako bi mirno otputovao na gostovanje u Beograd.

Igraj na Jug - Crvena zvezda na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puno toga je na strani Juga koji je kvalitetniji bez obzira na neigranje Franka Lazića. Momčad Vjeke Kobešćaka ima više ciljeve i svakako se želi u ovom natjecanju boriti za trofej.

U svih posljednjih osam međusobnih dvoboja Jug je svladao Zvezdu, posljednji poraz upisao je još početkom 2019. godine kada je u regionalnoj ligi poražen s tijesnih 11:10. Nakon tog poraza nizao je isključivo pobjede, a jedino je u prošlom susretu slavio s tek golom razlike.

Upravo taj susret ujedno je i veliko upozorenje za Jug, pokazala je Crvena zvezda u tom dvoboju da može biti neugodna i ne smije biti nikakvog opuštanja. Uostalom Zvezda je dva puta svladala Jadran iz Herceg Novog, jednom i splitski Jadran, u Eurokupu je bila bolja od mađarskog BVSC-a, sve su to rezultati za respekt.

Jug je u dobroj formi, u Eurokupu je eliminirao vrlo neugodni Vasas, nanizao je nekoliko vrlo respektabilnih pobjeda i u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj dvoboj unatoč porazu u prošlom kolu od Novog Beograda. <

Što su rekli

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga: "Očekujem tešku utakmicu. Mi na žalost nećemo biti kompletni, izostat će Franko Lazić koji ima suspenziju s posljednje utakmice Eurokupa u Budimpešti protiv Vasasa. To će nam otežati situaciju. Crvena zvezda ima dvojicu vrhunskih centara koji usporavaju igru. Temelje svoju igru na rutini i iskustvu, te ako uspiju nametnuti svoj ritam onda je teško igrati protiv njih. Igrali smo prije dva tjedna s njima i pobijedili s golom razlike u otvorenoj utakmici do samog kraja. Mislim da će tako biti i u sljedeće naše dvije utakmice."

Mjesto, vrijeme

Dubrovnik, Bazen u Gružu, 20:00

Prošli dvoboj

Prošli njihov međusobni dvoboj odigran je u regionalnoj ligi, a Jug je odnio pobjedu 14:13. Nije bilo jednostavno, ali ona trenera tu su malo gledala i prema ovom dvoboju Eurokupa i nisu otkrili sve karte.

Prognoza

Jug je kod kuće uvijek favorit, ima kvalitetniju momčad, ali morat će biti na sto posto ako želi spriječiti iznenađenje. Odluka o putniku na Final Four, vjerojatno će pasti tek u uzvratu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!