Nogomet

Utakmice Lige prvaka pod terorističkom prijetnjom, UEFA izdala upozorenje

Mario Borko • utorak, 09.04.2024.
Utakmice Lige prvaka pod terorističkom prijetnjom, UEFA izdala upozorenje
Foto: EPA

Ovaj tjedan odigravaju se utakmice četvrtfinala Lige prvaka, a domaćini su europske metropole London, Madrid i Pariz. ISIL je preko svojih medija poslao prijetnje, a UEFA je mjere pripravnosti podigla na najvišu razinu…

Mediji blisku ISIL-u objavili su poster na kojem se nalaze stadiona na kojima se igraju četvrtfinalni susret Lige prvaka, uz poziv na ubojstvo. Utakmice se u utorak igraju u Londonu i Madridu, a u srijedu u Madridu i Parizu. Europske metropole ne susreću se po prvi puta s takvim prijetnjama pa će se utakmice odigrati prema rasporedu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ministri unutarnjih poslova Španjolske i Francuske oglasili su se o prijetnjama i istaknuli da će biti poduzete sve potrebne mjere kako bi susreti najelitnijeg nogometnog natjecanja protekli u najboljem redu. Pariz je ove godine domaćin Olimpijskih igra tako da su mjere predostrožnost protiv terorizma u francuskoj prijestolnici konstantno na najvišem mogućem nivou. Više od dvije tisuće španjolskih policajaca osiguravat će Santiago Bernabeu u utorak i Metropolitano u srijedu.

Iz Uefe su se obratili kratkim priopćenjem: “Uefa je svjesna navodnih terorističkih prijetnji koje su usmjerene prema utakmicama Lige prvaka i u konstantnom smo kontaktu s vlastima i organizatorima utakmicama. Susreti će se održati prema rasporedu uz odgovarajuće mjere sigurnosti.“

ISIL je sličnu prijetnju usmjerio na subotnji derbi Bundeslige između Bayern Münchena i Borussije Dortmund igranom na Allianz Areni. Srećom tada je sve prošlo bez incidenata.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!