Košarka

Zagreb domaćin jakog međunarodnog natjecanja, novo izdanje Cedevita Junior Kupa

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 09.04.2024.
Zagreb domaćin jakog međunarodnog natjecanja, novo izdanje Cedevita Junior Kupa
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Cedevita Junior ponovno organizira veliki međunarodni turnir za dječake do 13 godina. U13 Cedevita Junior Kup okupit će osam regionalnih klubova koji će se natjecati u Domu košarke Cedevita na zagrebačkoj Kajzerici.

Na natjecanju sad već tradicionalno sudjeluju ekipe iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, a više detalja o svemu podijelio je Marino Baždarić, voditelj omladinskog pogona Cedevite Junior.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Moram naglasiti da smo mi Cedevita kup održavali i prije korone. Radili smo ga za kadete, a nakon korone smo se odlučili da ga radimo za U-13 tako da je ovo već treći put da ga radimo za ovaj uzrast. Zašto U-13? Zato jer smo došli do zaključka da za te klince imamo premali broj kvalitetnih utakmica. Za taj uzrast - s obzirom na to da mlađi kadeti, kadeti i juniori svi imaju svoja natjecanja - imamo najmanji broj natjecanja i brojčano i kvalitetno", naglasio je Baždarić.

"Ekipe su iste kao i prošle godine: Crvena zvezda, Split, Budućnost, Zadar, Cibona, Helios, Cedevita Olimpija i Cedevita Junior. Podijeljene u dvije grupe, svaki igra sa svakim u grupi i zadnji dan za plasman, prvi s prvim, drugi s drugim. Još jedan razlog zašto je turnir baš za tu generaciju jest taj da su to djeca koja se i dalje nominalno igraju košarke što je jako bitno, gdje je i manji pritisak na njih. Nemamo live stream, nemamo statistike, nemamo upravo te neke stvari kako bi što manje stvarali pritisak toj djeci koja se još uvijek trebaju i moraju se igrati košarke. Prvenstveno je cilj da se osjeti kako je to igrati protiv takvih ekipa, kako je ekipama koje dolaze tu kod nas, kako je putovati, kako je putovati u novi grad, kako je tri dana živjeti sa ekipom. Sve to je jedan koktel razloga zašto smo se odlučili za tu generaciju. Ja mislim da je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira u regiji, ako ne i šire. Izuzetno kvalitetan turnir s pravim protivnicima tako da se sigurno radi i o velikoj i pravoj promociji za naš klub."

"Roditelji, po iskustvu ove zadnje dvije godine, stvarno dolaze podržati svaku od ekipa, bez obzira na udaljenost. Isto tako ima tu jako puno košarkaških zaljubljenika, trenera, i ostalih ljudi oko sporta koji vole doći pogledati ovakav kvalitetan turnir. Također, neke naše druge generacije, mlađe i starije, unutar našega kluba također dođu podržati svoje dečke. Naša dvorana nije prevelika, međutim morali smo do sad apsolutno sve raspoložive tribine koje imamo u Domu košarke staviti oko terena sa svih strana i sve je bilo puno. Pogotovo taj zadnji dan kad se igraju završne utakmice za treće i prvo mjesto, ostanu i druge ekipe, gledaju to finale i dodjelu nagrada. Stvarno se napravi jedna dobra atmosfera, a finalne utakmice često su izuzetno uzbudljive i kvalitetne. Očekujem da će tako biti i ove godine. Tko god voli košarku svakako mora doći na turnir, neće im biti žao" zaključio je Baždarić.

Raspored turnira:

Petak, 12.4.
17:00 Split – Crvena Zvezda, Cibona – Zadar
19:00 Cedevita Junior – Helios, Cedevita Olimpija – Budućnost

Subota, 13.4.
9:00 Helios – Split, Zadar – Cedevita Olimpija
11:00 Crvena Zvezda – Cedevita Junior, Budućnost – Cibona

17:30 Helios – Crvena Zvezda, Cedevita Olimpija – Cibona
19:30 Cedevita Junior – Split, Zadar – Budućnost

Nedjelja, 14.4.
8:00 utakmica za 7. mjesto
8:00 utakmica za 5. mjesto
10:00 utakmica za 3. mjesto
12:00 FINALE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!