Košarka

Zvonimir Ivišić ostao bez trenera: 'Bio je to posao iz snova'

Petar Jenjić • srijeda, 10.04.2024.
Zvonimir Ivišić ostao bez trenera: 'Bio je to posao iz snova'

Kentucky je objavio na društvenim mrežama da će njegovu košarkašku momčad napustiti John Calipari koji je bio trener od 2009. godine. Tko će biti njegov nasljednik, nije još poznato...

Hrvatski centar Zvonimir Ivišić ostao je bez trenera nakon što je sveučilište Kentucky na svojim društvenim mrežama objavilo vijest da John Calipari napušta momčad.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Calipari je radio kao trener New Jersey Netsa od 1996. do 1999., a bio je i asistent u Philadelphia 76ersima. Na sveučilištu Memphis radio je od 2000. do 2009. godine kada je stigao u Kentucky za koji je radio zadnjih 15 godina.

S Kentuckyjem je četiri puta stigao do Final Foura i dva puta do finala, a osvojio ga je 2014. godine. Međutim, godinu nakon toga bio je njihov zadnji dolazak među četiri najbolja, dok su ove sezone ispali već u prvoj rundi March Madnessa od Oaklanda.

Prema pisanju tamošnjih medija, Calipari bi trebao uskoro postati trener na sveučilištu Arizona, ali ta vijest još uvijek nije službeno potvrđena.

"Zadnjih tjedana shvatio sam da ovaj program treba čuti nečiji drugi glas, kao i cijelo sveučilište koje netko treba voditi. Volio sam ovdje raditi, ali mislim da je vrijeme da odem", rekao je Calipari, a mladi hrvatski košarkaš Zvonimir Ivišić dobit će novog trenera.

FOTO - SC Derby, Filip Roganovic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!