Tenis

Lea Bošković donijela Hrvatskoj prvi bod protiv Sjeverne Makedonije

Petar Jenjić • srijeda, 10.04.2024.
Lea Bošković donijela Hrvatskoj prvi bod protiv Sjeverne Makedonije
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Hrvatska ženska teniska reprezentacija povela je 1:0 protiv Sjeverne Makedonije. Prvi bod Hrvatskoj danas je donijela Lea Bošković...

Hrvatska tenisačica Lea Bošković donijela je vodstvo ženskoj teniskoj reprezentaciji u dvoboju skupine A sa Sjevernom Makedonijom na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupu koji se održava u Litvi.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnica 214. tenisačici svijeta bila je Magdalena Stoilkovska koja je izvan 1000 najboljih na svijetu. Bošković je do pobjede stigla sa 7:5, 6:2 nakon jednog sata i 22 minute igre.

Na startu meča Bošković je napravila break, ali protivnica joj je uzvratila u osmom gemu. Ipak, kod 5:5 hrvatska predstavnica ponovno oduzima servis, a zatim i uzima set. U drugom je tri puta oduzela servis protivnici, a izgubila ga jednom.

Nakon ovoga meča slijedi dvoboj između Antonije Ružić i Line Đorčeske. Podsjetimo, pobjednik ovog dvoboja će ostati u borbi za plasman u Prvu skupinu jer samo prvo mjesto u grupi donosi nastavak borbe za viši rang, zajedno s pobjedničkim sastavima skupina B i C.

Billie Jean King Cup:
Lea Bošković - Magdalena Stoilkovska 7:5, 6:2

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!