Nogomet

Rangersi u zaostaloj utakmici traže povratak na vrh Premiershipa

Mario Borko • srijeda, 10.04.2024.
Rangersi u zaostaloj utakmici traže povratak na vrh Premiershipa
Foto: EPA

Nakon spektakularnog Old Firma, pred Rangersima je zaostala utakmica 30. kola protiv Dundeeja, a pobjeda znači preuzimanje prvog mjesta...

Nakon izbacivanja u četvrti rang natjecanja, prije nešto više od deset godina, Rangersi su prošli nevjerojatan put, a kruna je bio naslov prvaka u sezoni 2020./21. U ovoj su na dobrom putu da ponove taj uspjeh, a pobjeda protiv Dundeeja u zaostaloj utakmici 30. kola prva je stepenica prema 56. tituli.

Igraj na Dundee - Rangers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izuzev ovog zaostalog, ostalo je još jedno kolo regularnog dijela sezone prije nego se Premiership dijeli na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Dundee je trenutno na šestom mjestu koje garantira mirniji kraj sezone. Nakon što je prošle sezone izborio povratak u najviši rang, Gary Bowyer je napustio klupu, a naslijedio ga je Tony Docherty koji je do sad odradio odličan posao. Pobjeda protiv Rangersa i osiguranje Lige za prvaka u povratničkoj sezoni bio bi samo šlag na tortu.

Dundee je u prošloj utakmici kod kuće poražen od Motherwella, a prije toga je imao dvije pobjede. Dva najgora momenta za Dochertyjevu momčad ove sezone dogodila su se protiv Celtica koji ih je ponizio sa 7:1 i Rangersa koji su ih razbili s 5:0. Najbolji igrač ove momčadi je veznjak Luke McCowan koji je s devet golova najbolji strijelca ekipe, a s pet asistencija i najbolji asistent.

Rangersi su prethodne dvije sezone ostali kratki u prvenstvu i ove sezone to žele ispraviti. Borba protiv mrskog rivala Celtica trebala bi trajati do posljednjeg kola, a pobjeda protiv Dundeeja vrlo je važna jer bi Svijetlo-plavi preuzeli vrh s dva boda prednosti. Nakon lošeg ulaska u sezoni glavom je platio Michael Beale, a na njegovo mjesto došao je Philippe Clement. Belgijac je klub vratio u borbu za naslov, a u Europskoj ligi ispao je u osmini finala od Benfice.

Za vikend je odigran 439. Old Firm. Utakmica je nakon spektakularnih preokreta završila 3:3, a Rabbi Matondo spasio je svoju momčad poraza pogotkom u trećoj minuti sučevog dodatka. Emotivno i energetsko pražnjenje u toj utakmici moglo bi ostaviti traga i zato Rangersi utakmici protiv Dundeeja moraju pristupiti maksimalno ozbiljno. James Tavernier najbolji je strijelac momčadi i od njega se očekuje rješavanje takve utakmice.

Što su rekli

Tony Docherty, trener Dundeeja: “Svjesni smo veličine zadatka koji je ispred nas. Rangersi su fantastična momčad. Obje ekipe u utakmicu ulaze s različitom motivacijom i teško je reći čija je veća. Njihov trener je odličan i napravio je stvarno sjajan posao otkako je preuzeo klub. Svjesni smo svega što nas čeka i pokušat ćemo se pripremiti na najbolji mogući način.“

Philippe Clement, trener Rangersa: “Oni su u borbi za top šest i to je velika stvar. U svakoj utakmici idu punom snagom naprijed, zato stvaraju puno šansi i zabijaju puno golova. Imaju sjajnog trenera koji je pun motiva, bit će ovo veliki test za nas protiv jedne dobre ekipe.“

Mjesto, vrijeme, sudac

Dundee, Dens Park, 21:00

Sudac: Don Robertson

Nedostaju

Dundee: Owen Beck, Diego Pineda

Rangers: Oscar Cortes, Danilo, Ridvan Yilmaz, Ryan Jack

Prošli dvoboj

U posljednjem susretu ove dvije momčadi Rangersi su slavili s 3:1. Bila je to njihova osma uzastopna pobjeda u međusobnim dvobojima, a Dundee je zadnji puta slavio 2017.

Prognoza

Rangersi su veliki favoriti i sve osim njihove uvjerljive pobjede bilo bi iznenađenje. Ipak s obzirom na potrošnju u dvoboj s Celticom, postoji mogućnost da Dundee zakomplicira utakmicu.

FOTO: EPA/Raul Caro 510841

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!