Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti lakoćom do vodstva u polufinalnoj seriji hrvatskog prvenstva

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 10.04.2024.
Odbojkašice Mladosti lakoćom do vodstva u polufinalnoj seriji hrvatskog prvenstva
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Mladost nije imala problema na početku polufinalne serije doigravanja hrvatskog prvenstva. Protivnice su odbojkašice Kelteksa koje su u prvom susretu ostale bez seta...

U prvoj polufinalnoj utakmici Superlige odbojkašica Mladost je uvjerljivo s 3:0 (16, 21, 19) pobijedila Kelteks nakon samo 65 minuta igre. Mladostašice su dominirale tijekom cijelog susreta, od prvog seta krenule jako i moćno što je rezultiralo njihovim stalnim vodstvom u tom prvom dijelu susreta.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom setu nakon vodstva Mladosti od 11:10 Karlovčanke rade seriju od 4-0 za njihovo vodstvo od 14:11 a posljednji puta u tom setu Kelteks vodi 17:16. Nakon toga domaće serijom 4-0 ponovo uspostavljaju rezultat u svoju korist i do kraja seta mirno dolaze do 25:21. Treći set vrlo sličan prvom, Kelteks ima tek tri puta +1 rezultat a svakako treba spomenuti da je Mladost nakon njihovog vodstva od 6:5 napravila seriju od 10-0 sve do 16:6.

Statistički, Mladostašice su bile iznimno dominantne u bloku (13-6) te u poenima u napadu (39:29). Kelteks je pak imao bolji prijam servisa (54-40 %) te imao sedam as servisa prema šest Mladosti. Domaće su napravile 14 pogrešaka a gošće 17.

Kod Mladosti najučinkovitija kapetanica Katarina Pavičić s 19 poena (tri asa i tri bloka), Andrea Mihaljević dodala je 16 poena, Leonarda Grabić koja je startala u trećem setu, a ulazila u drugom umjesto Ištuk sedam poena, Aurora Papac pet kao i Mirta Freund, od čega četiri blokom, Ana Ištuk četiri poena te Karla Antunović dva.

Uzvratna utakmica igra se u subotu 13. travnja u Karlovcu s početkom u 17.00 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!