Ostali sportovi

Sezona na vrhuncu: Sinj i Mladost odlučuju o prvaku Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 12.04.2024.
Sezona na vrhuncu: Sinj i Mladost odlučuju o prvaku Hrvatske

Kao i prošle sezone, u Sinju će se za naslov prvaka boriti naše dvije najbolje momčadi. Utakmica počinje u 16.30 sati..

Klupska je ragbijaška sezona došla do vrhunca, u subotu od 16.30 sati Sinj i Mladost sastaju se u finalu Prvenstva Hrvatske. Isti rivali sučelili su se i prošle sezone u finalu, tada su Sinjani osvojili prvi naslov prvaka Hrvatske u nekom ekipnom sportu u povijesti. Ovaj put ulaze kao favoriti i bit će to doista okršaj dvije naše najbolje momčadi.

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čekaju nas dva okršaja s Mladosti (tjedan dana kasnije sastaju se i u finalu Kupa), obje su momčadi zasluženo u finalima, pokazale su najviše ove sezone. Mladost je u odnosu na jesen posloženija i ima širi kadar te se spremamo za njihovo najbolje izdanje dosad. Znamo da nam dolaze pokvariti feštu", rekao je trener branitelja naslova Luka Lerotić i nastavio:

"Momci su željni još jednog dokazivanja, podići pehar pred svojom publikom je nešto zbog čega vjerujem da će svaki od 23 igrača ići preko maksimuma i to će biti dovoljno za trijumf."

Mladosti se oporavio reprezentativac Matej Buljanović i u kompletnom je sastavu.

"Sinj u finale ulazi kao favorit, zasluženo ima prednost domaćinstva i sigurni smo da nas čeka tvrda i teška utakmica. Dolazimo kompletni i dat ćemo sve od sebe. Teška je sezona iza nas, bilo bi krasno završiti je trofejem. Jedna je utakmica, 80 minuta, pa tko bolji", naglasio je trener i najbolji igrač mladostaša Nik Jurišić.

A finale će biti posebno i po tome što će na suprotnim stranama biti braća Jukić. Josip (24) igra za Mladost, a Mateo (17) za Sinj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!