Košarka

Zubac izgubio od Šamanića, Bogdanović s Knicksima ostaje u igri za drugu poziciju

Petar Jenjić • subota, 13.04.2024.
Zubac izgubio od Šamanića, Bogdanović s Knicksima ostaje u igri za drugu poziciju
Foto: EPA

Sinoć su odigrane pretposljednje utakmice u NBA ligi, a nastupili su i hrvatski košarkaši. Luka Šamanić je s Utah Jazzom slavio kod Ivice Zupca i Los Angeles Clippersa, dok Bojan Bogdanović s New York Knicksima juri drugu poziciju na Istoku...

New York Knicksi upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu i tako potvrdili prednost domaćeg terena na početku doigravanja, ali još su ostali u šansi za drugo mjesto. Sinoć su svladali Brooklyn Netse sa 111:107.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bucksi imaju bolji međusobni omjer pa će tako Knicksi posljednji dan morati svladati Chicago Bullse na domaćem terenu, a Milwaukee izgubiti kod Orlanda.

Prvo ime Knicksa bio je Jalen Brunson s 30 koševa i 11 asistencija, Bojan Bogdanović dodao je devet poena (1/7 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i jedan skok za nešto manje od 19 minuta u igri.

Netsima nije pomogao ni Cam Thomas s 41 poenom.

Los Angeles Clippersi igrali su sinoć protiv Utah Jazza, ali nakon poraza Dallas Mavericksa od Detroit Pistonsa, postalo je jasno da će zadržati četvrto mjesto na Zapadu. Jazzeri su odnijeli pobjedu 110:109, ali Clippersima to ne bi trebalo preteško pasti.

Najbolji je kod Jazza bio Kenneth Lofton Jr. s 27 koševa, devet skokova i osam asistencija, Luka Šamanić dodao je 11 poena (4/7 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 3/5), šest skokova i dvije asistencije za 27 i pol minuta u igri.

Bones Hyland s 20 koševa, pet skokova i šest asistencija predvodio je Clipperse, Ivica Zubac dodao je deset poena (5/6 za dva), dva skoka i jednu blokadu za nešto više od deset minuta na terenu.

New Orleans Pelicansi upisali su važnu pobjedu u borbi za šesto mjesto u doigravanju. Slavili su na gostovanju kod Golden State Warriorsa sa 114:109 i tako ostali na jednoj pobjedu više ispred Phoenix Sunsa koji su slavili kod Sacramento Kingsa. Slavljem u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone Pelikani će imati priliku potvrditi spomenutu poziciju, bez obzira na ishod Phoenixovog susreta.

C.J. McCollum s 28 poena, pet skokova i pet asistencija predvodio je Pelicanse, dok je Zion Williamson dodao 26 koševa i šest ukradenih lopti.

Dario Šarić nije igrao za goste koje je predvodio Stephen Curry s 33 koša i pet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Brooklyn Nets 111:107
LA Clippers - Utah Jazz 109:110
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 109:114

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!