Nogomet

Goda: 'Jučer smo bili u grču i strahu, ali smo se nakon korekcija na poluvremenu stabilizirali'

Mario Borko • ponedjeljak, 15.04.2024.
Goda: 'Jučer smo bili u grču i strahu, ali smo se nakon korekcija na poluvremenu stabilizirali'
Foto: Damir Senčar/HINA

Rijeka nastavlja svoj nevjerojatan niz, u nedjelju je s 0:2 pobijedila Istru i Dinamu opet pobjegla na pet bodova prednosti. Bruno Goda bio je strijelac drugog pogotka...

Osma uzastopna pobjeda u svim natjecanjima bez primljenog gola. Statistika je to s kojom se može pohvaliti momčad Željka Sopića. Bacimo li pogled na cijeli proljetni dio SuperSport HNL-a, Rijeka je u 14 utakmica pobijedila 13 puta, a jedini poraz doživjela je u posljednjoj minuti od Dinama. Riječani su vodeći u prvenstvu i jure prema drugoj dvostrukoj tituli u svojoj povijesti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmica protiv Istre 1961 bila je još jedna u nizu u kojoj igra nije bila briljantna, ali Rijeka je opet našla put do pobjede. Sjajni prodor Marka Pjace, bomba Tonija Fruka i leteći Bruno Goda bili su dovoljni za 0:2 i sva tri boda u Puli. Goda je zabio prvi puta od kolovoza, a svoje je dojmove iznio u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride.

"Bila je teška utakmica, posebno u prvih 30 minuta. S njihove strane je bilo dosta agresije i puno prekršaja. Nije se bilo lako nametnuti na terenu, ali u drugom dijelu smo uspjeli izaći bolji, čvršći i odnijeti sva tri boda. Kod prekida imamo uigrane akcije, jučer se igrač Istre okliznuo i tako mi je otvorio prostor."

Momčad Paola Tramezzanija bolje je ušla u susret, uputila je gotovo trostruko više udaraca u prvom dijelu od Riječana, ali svoju dobru igru nije uspjela rezultatski kapitalizirati.

"Bili smo u grču i strahu, imali smo posjed, ali Istra se dobro kretala i branila pa je bilo teško izaći sa svoje polovice. Ne bih rekao da nas je bilo strah nečeg većeg nego je Istra stvarno dobro ušla u utakmicu. Očekivali smo ih agresivne jer je ovo derbi, utakmica s posebnim nabojem i na terenu i na tribinama. Nismo uspjeli uspostaviti igru, ali na poluvremenu smo napravili neke korekcije i to je onda izgledalo bolje."

Kao što smo spomenuli Rijeka osmu utakmicu u nizu nije primila gol. Nediljko Labrović je 17. puta ove sezone sačuvao praznu mrežu, a uz Dinamovog Ivana Nevistića ima najmanje obrana po utakmici. Riječani imaju najefikasniji napad i najbolju obranu SuperSport HNL-a.

"Svi smo sretni kad ne primimo gol. Čestitke Nediljku koji je sada postao rekorder s najviše minuta bez primljenog gola. Kod gola Marić je odigrao sjajnu loptu, a što reći za Pjacu. On je igrač na nekoj drugoj razini, svaka mu čast kako igra, ali pohvale idu cijeloj ekipi. U momčadi vlada veliko zajedništvo. Svi smo kao jedno, svi igrači s klupe doprinose jako puno kada ulaze. Na treningu svi rade maksimalno ozbiljno i to nas diže kao ekipu."

Bez obzira na to što su domaćini odbili otvoriti istočnu tribinu, na Aldo Drosini skupilo se preko pet tisuća navijača. Obje navijačke skupine napravile su pravi nogometni ambijent, a zadovoljniji su kući otišli Riječani.

"Atmosfera je bila domaća, navijači su navijali svih 90 minuta. U prekidima kad baciš oko na tribinu i vidiš svu tu podršku u nastavku daješ još više od sebe. Hvala im na podršci. Svaka utakmica je teška, sretan sam jer iduću igramo na Rujevici. To je naša velika prednost i pozivam navijače da dođu u što većem broju."

Dinamo će u srijedu odigrati zaostali susret petog kola protiv Varaždina i tablica SHNL-a će napokon biti kompletirana. Riječani će bez obzira na ishod te utakmice ostati na prvom mjestu, ali pobijede li Modri u zaostalom susretu, protiv Lokomotive će u nedjelju imati priliku barem privremeno zasjesti na vrh jer Rijeka s Goricom igra u kasnijem terminu.

"Do derbija imamo još dvije utakmice, nadam se da ćemo u njima pobijediti i da ćemo onda protiv Dinama na Rujevici odlučivati o naslovu prvaka pa neka bolji pobijedi. Ne mislim da smo pod dodatnim pritiskom jer oni svaku utakmicu igraju prije nas. Meni je najdraže kad igramo u petak pa za vikend gledam HNL, ali bitno je da pobjeđujemo", zaključio je Goda.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!