Nogomet

HNS neće imati vlastite navijačke zone za vrijeme Europskog prvenstva

Mario Borko • ponedjeljak, 15.04.2024.
HNS neće imati vlastite navijačke zone za vrijeme Europskog prvenstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz HNS-a su pojasnili zašto neće organizirati vlastite navijačke zone u Njemačkoj i Hrvatskoj za vrijeme Europskog prvenstva i što to znači za navijače. Uefa objavila kada kreće prodaja preostalih ulaznica...

Manje od dva mjeseca ostalo je do početka Europskog prvenstva u Njemačkoj. SuperSport HNL još uvijek je tema broj jedan, a sjajne igre hrvatskih reprezentativaca u Ligi prvaka pune medijske stupce. Bez obzira na to ubrzo će krenuti euforija, a iz HNS-a su objavili detalje o navijačkim zonama tijekom turnira.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošlog tjedna održana je radionica u Düsseldorfu, a tamo su razriješeni marketinško-komercijalni uvjeti organizacije navijačkih zona za nacionalne saveze u Njemačkoj i na vlastitom teritoriju. Nakon donesenih zaključaka HNS je odlučio da neće sudjelovati u organizaciji vlastite navijačke zone:

"Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer smo željeli uz podršku naših poslovnih partnera ponuditi navijačima alternativu službenim Uefinim fan zonama, no uzimajući u obzir Uefine uvjete koji onemogućuju sudjelovanje naših partnera i sponzora, takav projekt postao je za nas neizvediv, pri čemu razumijemo i poštujemo Uefin stav kojim želi zaštititi svoje komercijalne partnere", rekao je Ante Cicvarić, voditelj HNS-ovog marketinga.

Iz saveza su naveli da sve dodatne informacije o organizaciji fan zona navijači mogu pronaći na službenim stranicama Uefe. HNS je organizaciju istih u Hrvatskoj prepustio lokalnim vlastima:

"Imali smo najbolju želju ponuditi Uefi i gradovima domaćinima dodatno mjesto okupljanja hrvatskih navijača jer ih očekujemo u velikom broju, no komercijalno-marketinški to nije izvedivo te stoga ne možemo sudjelovati u organizaciji navijačkih zona u Njemačkoj ili Hrvatskoj. Činjenica je da će Uefa i gradovi domaćini imati vrhunski organizirane navijačke zone u kojima će se naši navijači moći zabaviti, uživati, gledati utakmice, družiti i pritom osjećati sigurno. Istodobno, vjerujem da će hrvatski gradovi odabrati pouzdane i kvalitetne partnere za organizaciju navijačkih zona kod nas, kao što je to bilo na proteklim natjecanjima, jer će ovaj Euro nesumnjivo izazvati izuzetan interes građana diljem Hrvatske", pojasnio je voditelj prevencije, sigurnosti i integriteta HNS-a, Jurica Jurjević.

Što se tiče karata u ponedjeljak je Uefa omogućila kupcima ulaznica koji su odustali ili iz nekog razloga žele prodati svoje vrijedne papiriće, da to i učine. Proces putem službenih kanala Uefe je završen, a ulaznice koje su vraćene ili još uvijek nisu prodane, navijačima će biti dostupne u slobodnoj prodaji početkom svibnja. Uefa će službeni datum objaviti u idućim tjednima, a prodaja će se izvoditi po pravilu "first come, first served".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!