Tenis

Rafael Nadal se vraća! Potvrdio svoj nastup na turniru u Barceloni

Mario Borko • ponedjeljak, 15.04.2024.
Rafael Nadal se vraća! Potvrdio svoj nastup na turniru u Barceloni
Foto: EPA

Lijepa vijest za svakog ljubitelja tenisa stiže iz Španjolske. Rafael Nadal u posljednji je trenutak potvrdio svoj nastup na ATP turniru u Barceloni...

Čak 12 puta u karijeri Rafael Nadal osvajao je ATP turnir u Barceloni. Nakon samo tri meča u više od godinu dana Španjolac se vraća na svojoj najdražoj podlozi i pokušat će još jednom razveseliti svoje navijače.

Igraj na mečeve ATP turnira u Barceloni na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

37-godišnji Španjolac, koji će u lipnju napuniti 38. godina, pokušao se vratiti tenisu početkom godine u Australiji, ali je zbog ozljede morao odustati. Puno se govorilo o njegovom zdravlju i mnogi su bili zabrinuti da "kralja zemlje" više nećemo gledati na terenu, ali čini se da je sazrio trenutak za povratak. Nadal je u posljednji trenutak potvrdio svoj nastup na turniru u Barceloni, a njegov meč prvog kola na rasporedu je sutra.

"Odluka o dolasku ovdje bila je donesena u posljednjoj sekundi jer nisam bio siguran hoću li biti spreman za igru. Sutra ću biti na terenu", potvrdio je Španjolac svoj nastup na konferenciji za medije.

Nadal je posljednji službeni meč na zemljanoj podlozi imao u lipnju 2022. Tada je u finalu Roland Garrosa s 3:0 pobijedio Caspera Ruuda i osvojio svoj 14. naslov. U utorak će u prvom kolu Barcelone igrati protiv Flavija Cobollija. 21-godišnji Talijan trenutno je 62. tenisač svijeta i prvi puta će odmjeriti snage protiv bivšeg broja jedan.

Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će stanju biti Nadal kojem je ovo proba za pohod na 15. French Open u karijeri. U Australiji je početkom godine izgledao dobro, ali nakon uvodne dvije pobjede nije izdržao meč od tri sata protiv Jordana Thompsona. Prođe li Španjolac prvu prepreku u drugom kolu čeka ga 11. igrač svijeta Alex de Minaur.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!