Tenis

Duje Ajduković u dva seta poražen na startu turnira u Barceloni

Mario Borko • ponedjeljak, 15.04.2024.
Duje Ajduković u dva seta poražen na startu turnira u Barceloni
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon što je prošao kvalifikacije, Ajduković je u prvom kolu igrao protiv još jednog kvalifikanta Marca Trungellitija, ali je poražen u dva seta...

Drugi nastup na turniru iz ATP serije u ovoj sezoni za Duju Ajdukovića okončan je u prvom kolu. Splićanin je u Barceloni prošao kvalifikacije, ali ga je odmah na startu turnira sa 6:2, 7:6 (3) zaustavio Marco Trungelliti koji je svoj nastup također izborio preko kvalifikacija.

Igraj na mečeve ATP turnira u Barceloni na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Početak meča je bio izjednačen, a onda kod rezultata 2:2 Argentinac dolazi do dvije vezane break prilike. Iskoristio je prvu, potvrdio je na svom servisu, a onda je još jednom oduzeo servis hrvatskom tenisaču i mirno, za samo 29 minuta igre, završio prvi set sa 6:2.

U nastavku Ajduković je podigao nivo igre, oduzeo je servis 197. igraču svijeta i poveo s 3:0. Ipak kod rezultata 3:1 nije uspio zadržati svoj servis, spasio je tri break lopte, ali četvrta je Trungellitiju bila dovoljna za vračanje izgubljenog. Hrvatski tenisač imao je još dvije prilike za oduzimanje servisa protivniku, ali nije uspio pa se pobjednik odlučivao u tie-breaku. Argentinac je odmah došao do mini breaka prednosti, a kod vodstva 5:3 stigao je i do drugog te sa 6:2, 7:6 (3) izborio nastup u drugom kolu.

Splićanin može biti zadovoljan svojim igrama u Barceloni koje će mu donijeti mali pomak na ATP ljestvici. Trungelliti u drugom kolu igra protiv 22. tenisača svijeta Nicolasa Jarryja.

Jedini preostali hrvatski predstavnik na turniru Borna Ćorić svoj meč igra u srijedu, a protivnik u drugom kolu bit će mu, također Argentinac, Facundo Diaz Acosta.

ATP Barcelona, prvo kolo:
Duje Ajduković - Marco Trungelliti 2:6, 6:7(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!