Tenis

Talijan Luca Arca pobjednik "Split Opena", hrvatski par izgubio u finalu

HINA, Petar Jenjić • utorak, 16.04.2024.
Talijan Luca Arca pobjednik "Split Opena", hrvatski par izgubio u finalu

Završen je "Split Open", turnir tenisača u kolicama, na kojem je trijumfirao talijanski predstavnik Luca Arca. U finalu konkurencije parova nastupila su dva hrvatska tenisača, Anto Joskić i Ante Kolunđija...

Talijan Luca Arca u pojedinačnoj konkurenciji, te Austrijanci Martin Legner i Josef Riegler pobjednici su "Split Opena", turnir tenisača u kolicima, koji je dio serije Croatian Tennis Pro Tournaments i kalendara Wheelchair Tennis Toura Međunarodnog teniskog saveza.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na splitskim Firulama nastupilo je 16 tenisača u kolicima iz: Velike Britanije, Kanade, Austrije, Italije, Španjolske, Poljske te najbolji hrvatski tenisači.

U pojedinačnoj konkurenciji naslov je osvojio prvi nositelj Talijan Luca Arca koji je u finalu pobijedio Španjolca Enriquea Siscara Meseguera sa 7:5, 3:6, 6:3. U singlu su nastupila četvorica hrvatskih tenisača, Ante Kolunđija je u četvrtfinalu izgubio od pobjednika, dok su Anto Joskić, Sven Maretić i Antonijo Arambašić ispali u prvom kolu.

U konkurenciji parova slavili su Austrijanci Martin Legner i Josef Riegler koji su u finalnom meču bili su sa 6:4, 6:1 od hrvatskog dvojca Anto Joskić/Ante Kolunđija.

"Prvim zajedničkim izdanjem ATP Challengera "Split Open" i turnira za tenisače u kolicima u isto vrijeme, Hrvatski teniski savez je napravio veliki iskorak za parasport jer tako olakšava i samo održavanje događaja, organizaciju te rast ovog sporta u Hrvatskoj. Svi skupa kući nose najljepše moguće uspomene sa događaja, koji je prema riječima igrača jedan od najdražih do sada", kazao je jedan od organizatora i sudionik turnira Sven Marenić.

"Tenis klub osoba s invaliditetom "Split 2020", prije četiri godine kada je osnovan, upisao je naš grad na tenis mapu svijeta te počeo aktivno raditi na ekspanziji sporta u našem gradu. S obzirom na to da sam suorganizator i pokretač svega ovoga, mogu potvrditi kako je ovo najbolja godina do sada", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!