Nogomet

Jakirović: 'Nadam se da ćemo uz naše navijače, koji pune stadione gdje god igrali, doći do važna tri boda'

Mario Borko • utorak, 16.04.2024.
Jakirović: 'Nadam se da ćemo uz naše navijače, koji pune stadione gdje god igrali, doći do važna tri boda'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo i Varaždin će na izbornu srijedu od 17 sati odigrati zaostalu utakmicu petog kola SuperSport HNL-a. Vrlo važan susret za Modre najavio je trener Sergej Jakirović...

U srijedu su na rasporedu dva dugoočekivana događaja. Parlamentarni izbori i zaostali susret petog kola SuperSport HNL-a između Dinama i Varaždina. Utakmica se inicijalno trebala igrati u kolovozu, ali zbog izgreda u Ateni i Dinamovih europskih obveza termin je dobila u travnju. Sergej Jakirović sjeo je na klupu Modrih u šestom kolu, a iako je peto već jednom odradio kao trener Rijeke, sada je najavio susret s Varaždincima.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zadovoljni smo s formom, ali neke stvari možemo raditi još bolje. Imamo pet pobjeda u nizu, što je jako važno za nas u ovom trenutku kad se lomi prvenstvo i time možemo biti zadovoljni. Izuzetno važna utakmica za nas, važna tri boda koja, uz sav respekt koji imamo prema Varaždinu, moramo osvojiti. Oni su pokazali da mogu odigrati dobro, da ih nije lagano pobijediti. Posljednja utakmica na Maksimiru bila je vrlo uzbudljiva, pogotovo pred kraj. Svi smo svjesni da su nam ova tri boda nužna da smanjimo prednost Rijeke."

Dinamo bi s pobjedom smanjio bodovni zaostatak za Rijekom na dva boda. Eventualni kiks značio bi da Modri do kraja sezone više ne ovise sami o sebi nego moraju čekati na Riječki kiks. Raspored Zagrepčanima ide na ruku pa bi s pobjedom protiv Varaždina i Lokomotive u nedjelju, barem privremeno preuzeli prvo mjesto.

"Ova zaostala utakmica bila je dodatan teret, pogotovo pri pogledu na tablicu. Imali smo zaostalu utakmicu, a nismo znali kad ćemo je igrati. Da nismo ispali iz Europe pitanje je kada bi se ona uopće odigrala jer je raspored bio prenatrpan."

Varaždinci su trenutno sedmi i igraju promjenjivo. Posljednje dvije pobjede ostvarili su na gostovanjima kod Osijeka i Slaven Belupa, a u međuvremenu su kod kuće izgubili od Gorice i Lokomotive. Dinamu su jednom već oduzeli dva boda, Modri su se poraza u Varaždinu spasili u sudačkoj nadoknadi, a na Maksimiru je sva tri sačuvao Ivan Nevistić obranom kaznenog udarca u posljednjim minutama.

"Ispada da oni igraju puno bolje u gostima. Sigurno će doći motivirani, razigrani kao i svi koji dolaze na Maksimir. Na nama je da odgovorimo na najbolji mogući način i da uz pomoć naše publike, koja puni stadione gdje god mi dođemo, ostvarimo tri boda"

Dario Špikić protiv Istre 1961 je prekinuo dugi golgeterski post, a onda u Velikoj Gorici nije igrao zbog ozlijede. Ipak on i Moreno Živković bi trebali biti spremni za Varaždin:

"Živković se vratio u trening i na raspolaganju je. Isto vrijedi i za Špikića, a neće biti Pierre-Gabriela. Nemamo žutih kartona i svi su spremni za utakmicu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!