Tenis

Borna Ćorić nastavio lošu formu i ispao već u drugom kolu turnira u Barceloni

Mario Borko • utorak, 16.04.2024.
Borna Ćorić nastavio lošu formu i ispao već u drugom kolu turnira u Barceloni
Foto: EPA

Hrvatski tenisač u ovoj sezoni ne može uhvatiti pravi ritam, a to je iskoristio specijalist za zemljanu podlogu Diaz-Acosta koji ga je porazio u dva seta...

Nakon što je jučer u prvom kolu svoj put na ATP turniru u Barceloni završio Duje Ajduković, danas je u drugom zaustavljen preostali hrvatski predstavnik, Borna Ćorić. Sat i 37 minuta igre bilo je dovoljno Facundu Diazu-Acosti za pobjedu 6:2, 7:5.

Igraj na mečeve ATP turnira u Barceloni na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić je u meč ušao katastrofalno, izgubio je svoja prva dva servis gema, a na početnom udarcu protivnika bio je bezopasan. Argentinac je poveo s 5:0, a iako je hrvatski tenisač vratio jedan break zaostatka, odmah je i treći puta izgubio svoj početni udarac pa je Diaz-Acosta sa 6:2 osvojio prvi set.

U drugom se Zagrepčanin stabilizirao, na samom startu je imao break priliku, ali nije je iskoristio. U nastavku su obojica držali svoj početni servis, a Ćorić je u dva gema spasio po jednu break loptu. Kod rezultata 6:5 za Argentinca, Ćorić je popustio i 53. tenisač svijeta je sa 6:2, 7:5 postao prvi igrač koji je izborio treće kolo turnira.

Ćorić je od posljednjih osam mečeva izgubio njih šest, a samo dva puta ove sezone uspio je vezati dvije pobjede. U Barceloni je kao 15. nositelj bio slobodan u prvom kolu, ali to nije uspio iskoristiti kao svoju prednost. Hrvatski tenisač zbog ovog poraza neće znatno nazadovati, a trenutno je 32. igrač svijeta.

Diaz-Acosta je tako uspješno preskočio i drugu prepreku u Španjolskoj, a u trećem kolu igrat će protiv boljeg iz susreta Fabiana Marozsána i Luce van Asschea.

ATP Barcelona, drugo kolo:
Borna Ćorić (15) - Facundo Diaz-Acosta 2:6, 5:7

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!