Tenis

Tena Lukas lakoćom do prolaza u drugo kolo turnira u Portugalu

Branimir Korać • utorak, 16.04.2024.
Tena Lukas lakoćom do prolaza u drugo kolo turnira u Portugalu
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Tena Lukas odigrala je odličan meč u prvom kolu Challengera u Oeirasu gdje je nadigrala Nizozemku Anouk Koevermans i svladala ju je u dva seta...

Tena Lukas nakon dobro odrađenog posla u kvalifikacijama, nastavila je s pobjedama i u glavnom ždrijebu turnira u Oeirasu. Na startu je igrala protiv još jedne kvalifikantice, Nizozemke Anouk Koevermans, te je upisala pobjedu 6:1, 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

20-godišnja Nizozemka u kvalifikacijama je bila bolja od Marine Stakusic i Varvare Lepchenko u tri seta, dosta se tu istrošila u mečevima koji su potrajali ukupno pet i pol sati te je Lukas iskoristila činjenicu da je imala jednostavniji posao.

Nizozemka je jako loše servirala i osvojila samo 27 posto poena nakon svog servisa, Lukas je čak osam gemova osvojila breakom. Koevermans je tek jedan gem osvojila na svom servisu.

Nakon dobro odrađenog posla protiv 381. igračice svijeta, Lukas u drugom kolu očekuje ipak teži posao, tamo će igrati protiv prve nositeljice, Hrvatice koja nastupa pod američkom zastavom, Bernarde Pere.

Challenger Oeiras, prvo kolo:
Tena Lukas (Hrvatska, Q) - Anouk Koevermans (Nizozemska, Q) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!