Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti bez problema s izostancima kreću u polufinalnu seriju protiv Centrometala

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 16.04.2024.
Odbojkaši Mladosti bez problema s izostancima kreću u polufinalnu seriju protiv Centrometala
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon odbojkašica, s polufinalom Superlige kreću i odbojkaši. Nakon što su odbojkašice Mladosti već izborile finale Superlige, s dvije polufinalne pobjede nad Kelteksom od 3:0, sada istim putem kreću i odbojkaši. Uzgred, finale odbojkašica, koje se igra na tri pobjede, između Mladosti i Dinama, kao lanjska repriza, kreće 20. travnja u Domu odbojke...

Prva se polufinalna utakmica odbojkaša pak igra u Domu odbojke, u srijedu 17. travnja, od 17 sati. Uzvrat je u petak u gostima kod Centrometala, a eventualna treća utakmica ponovno bi se igrala u nedjelju u Zagrebu.

Igraj na doigravanje PH u odbojci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prošlogodišnjem polufinalu Centrometal je igrao protiv Murse Osijek, dok je Mladost dva puta s po 3:0 savladala Marinu Kaštela, koja će se u ovom polufinalu sučeliti Osječanima, prvim susretom u Kaštelima.

Što se statistike tiče, ona je 'debelo' na strani Mladosti, koja je u posljednjih 20 susreta 19 puta slavila protiv Centrometala. Mađimurci su uspjeli pobijediti Mladost davne 2016. godine s 3:1.

I za podsjetnik, Mladost je lani u finalu s Osječanima nadoknadila njihovo vodstvo od 2-0 u seriji na tri pobjede, te na kraju trijumfirala s 3-2.

Trener Mladosti Ratko Peris pred prvi polufinalni susret kaže:

"Jedva čekamo da polufinale krene, zaželjeli smo se i te kako utakmica, mjesec dana nismo imali službeni susret. Nažalost, u tom periodu nismo mogli niti izabrati nekog jačeg sparing-partnera jer oni klubovi koji su završili sezonu više ne treniraju ozbiljno. Odigrali smo stoga sparing s Murskom Sobotom, a zapravo su nam najjače kontrolne-trening utakmice bili naši međusobni ogledi. Tako da, zapravo, ne mogu sa sigurnošću reći u kakvoj smo igračkoj formi. No, bez obzira na sve, ponavljam, zaželjeli smo se utkmica i jedva čekamo da prvi meč počne. Želja nam je u dva susreta rješiti pitanje finaliste, a onda ćemo se okrenuti slijedećem cilju. Nije tajna, želimo obraniti titulu prvaka Hrvatske, i sve ćemo učiniti da to i napravimo, bez obzira koja momčad stajala s druge strane mreže", rekao je na kraju trener Mladosti Ratko Peris, dodajući da je momčad u kompletnom sastavu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!