Ostali sportovi

Sjajni Pucar svladao Tajpežanina, za prolaz mu treba malo sreće i remi Lina i Chuanga

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 16.04.2024.
Sjajni Pucar svladao Tajpežanina, za prolaz mu treba malo sreće i remi Lina i Chuanga

Tomislav Pucar još uvijek je u igri za prolaz u drugu fazu Svjetskog kupa, međutim tu će mu trebati malo sreće i rezultat posljedjeg meča koji se mora poklopiti...

Hrvatski stolnotenisač Tomislavu Pucar (47. na svijetu) u drugom susretu skupine na Svjetskom kupu nadigrao je i Tajpežanina Chuang Chih-Yuana s 3:1 (-8, 5, 8, 4), 33. igrača svijeta. Bio je ovo njih treći susret na međunarodnim turnirima i najuvjerljivija izvedba našeg stolnotenisača.

Nakon prvog seta totalno je dominirao i ostvario pobjedu s kojom je ostao u igri da će vidjeti drugu fazu natjecanja Svjetskog kupa. No, kako iz skupine ide samo najbolji za to će mu se trebati poklopiti rezultat između Lin Gaoyuana i Chuang Chih-Yuana, a međusobni omjeri nikako nisu povoljni. Naime, u pet dosadašnjih susreta Kinez je slavio svih pet puta uz tek jedan izgubljeni set. U prvom susretu skupine Pucar i Lin Gaoyuan su odigrali 2:2. Odlična izvedba našeg reprezentativca protiv osmog na svijetu, a bio je jako blizu i pobjedi.

"Nisam najbolje krenuo u prvom setu, kasnije je bilo puno bolje. Počeo sam bolje vraćati njegov servis, a i koristiti prednost na svom servisu. Za proći dalje treba mi remi Lina i Chuanga, jer Lin sa mnom ima prednost od jednog poena. Izgledi nisu baš neki jer sam gledao njihovu međuosobnu statistiku i nikako nije povoljna. No, dok god postoji šansa ja se nadam, ali zadovoljan sam svojim izvedbama. Ovo mi je drugi nastup na Svjetskom kupu, prvi je bio prije tri godine, ali ovog puta sam bio puno bolji. Ne znam kako bi se sve odvilo da se igra po klasičnom načinu, pet ili sedam setova. Po meni je bolji klasičan način, ali moguće da je sve čudnjikavo jer je teško prihvatiti promjenu. U ovom sustavu igre veći stres je na favoritu, dok slabiji suparnici imaju veće šanse za iznenađenje, pogotovo ako osvoje prvi set" kazao je Pucar.

Andrej Gaćina (62.) upisao je i drugi poraz u skupini, bolji je bio Danac Groth (29.) s 3:1 (7, -7, 4, 5) s čime se naš predstavnik oprostio od natjecanja. Dan ranije izgubio je od Japanca Harimota (8.) s 3:1, iako je imao šanse da izvuče remi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!