Košarka

Bullsi i Hawksi za ostanak u borbi za doigravanje, poraz znači i kraj sezone

Branimir Korać • srijeda, 17.04.2024.
Bullsi i Hawksi za ostanak u borbi za doigravanje, poraz znači i kraj sezone
Foto: EPA

U dvoboju play-ina Istočne konferencije večeras se u Chicagu sastaju Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi. Pobjednik ide u finale play-ina...

Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi bore se za ostanak u utrci za doigravanje. Devetoplasirani Bullsi nakon regularnog dijela, dočekuju desetoplasirane Hawkse.

Igraj na utakmice NBA play-ina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom da je riječ o sastavima koji su zauzeli devetu i desetu poziciju, ne mogu izravno u play-off već pobjednik ide u finale play-ina. Tamo će igrati protiv poraženog iz dvoboja između Philadelphije i Miamija.

Pobjednik sraza između Sixersa i Heata ide izravno u play-off, a poraženi će imati još jednu šansu što nije slučaj i kod Bullsa i Hawksa, tamo poraženi odmah završava sezonu.

Atlanta je u vrlo lošoj formi dočekala play-in, naime u njega ulazi čak sa šest uzastopnih poraza. Nakon što je osigurala doigravanje, a oni ispred nje ipak imali neku veću prednost, došlo je i do malog opuštanja, tu je i dosta problema s izostancima i izvedbe su bile dosta ispod očekivanja.

Problema imaju i u Chicagu koji je bez nekolicine jakih aduta pa tako nema na raspolaganju Lonza Balla, Zacha LaVinea, Patricka Williamsa, a nije siguran niti nastup Aya Dosunmua i Andrea Drummonda.

Kod Hawksa najvažnije je da se oporavio i vrati Trae Young, vođa momčadi bez kojeg je Atlanta ipak znatno slabija. Saddiq Bey je ozlijeđen i neće moći pomoći.

Mjesto, vrijeme

Chicago, United Center, 3:30

Nedostaju

Bulls: Ball, Bitim, LaVine, Phillips, Williams

Hawks: Bey, Johnson, Lundy, Matthews, Okongwo

Prošli dvoboj

Ove sezone sastali su se tri puta, dva puta su slavili Bullsi, a jednom Hawksi. Atlanta je slavila u posljednjem susretu sa 113:101.

Prognoza

Bullsima mala prednost, ali u biti vrlo izjednačen dvoboj. Da se Young nije vratio, Chicago bi bio popriličan favorit.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!