Ostali sportovi

4 Islands MTB Stage Race donosi neponovljivo iskustvo brdskog biciklizma

Sportnet • srijeda, 17.04.2024.
4 Islands MTB Stage Race donosi neponovljivo iskustvo brdskog biciklizma

U prvoj etapi utrke 4 Islands MTB Stage Racea, u tri različite kategorije, hrvatski timovi zauzeli su prva mjesta...

Prva etapa ističe raznolikost otoka Krka i uključuje dionicu dugačku 72 kilometra i 1530 metara uspona. Krenula je i završila u Baškoj na Krku. Kvarnerski otoci zrače spektakularnom ljepotom u svim vremenskim prilikama, od gotovo lunarnih krajolika Mjesečevog Platoa, preko pašnjaka i livada sredinom staze, do staze duž kanjona s impresivnim stijenama.

U kategoriji “UCI Men” Nicola Taffarel i Massimo Rosa iz tima Metallurgica Veneta Mtb Pro team 1, ušli su u cilj s najbržim vremenom 2:46:50 , dok je drugo mjesto zauzeo tim ORBEA x Leatt x Speed Company, a treći su bili Klimatiza Toteemi Cabberty 2.

U utrci “UCI Women” kategorije prve su stigle Janina Wust i Rosa Van Doorn iz tima BUFF MEGAMO Women s vremenom 3:26:32, druge su stigle tim CANNONDALE ISB SPORT, a treći tim 8capital.

"Bili smo okruženi prekrasnim krajolikom, stvarno sam uživala u ovoj etapi; bila je jako brdovita i nije bilo lako pronaći dobar ritam na ovom terenu. Ali da, bilo je zaista prekrasno", rekla je Van Doorn.

U kategoriji "Mixed", prvo mjesto osvojio je tim Zadar Bike Magic, Karmen Skiljić i Tonko Čičin-Šain s vremenom 3:26:10. Oboje su mladi studenti kineziologije - Tonko studira u Zagrebu, dok Karmen studira u Švicarskoj. Drugo mjesto zauzeo je tim Squirt Efort dok su treće i četvrto mjesto zauzeli hrvatski timovi Rab Mtb Paradise Team I CRES No Stress Island- Team 2.

Karmen je iznijela svoje prve dojmove:

"Ovo je bio prvi put da sam sudjelovala na ovoj utrci i bilo je zaista drugačije iskustvo za mene. Inače vozim cross utrke, koje su kraće, traju sat do sat i pol. Vožnja u paru, pogotovo kad se osjećaš iscrpljeno, a partner te gura naprijed, potpuno mijenja doživljaj."

Tonko, također student kineziologije, dodaje:

"Iako često vozim maratone, ovo mi je bio prvi put da sudjelujem u etapnoj utrci. To je posebno iskustvo jer nema odmora; ili vozimo jako samostalno, ili se potičemo međusobno. Pokušavamo što više surađivati, dijelimo hranu i piće, i to je zaista zanimljivo iskustvo. Vremenski uvjeti su idealni, svježe na početku, a postajalo je sve toplije tijekom dana. Budući da smo domaći, preferirali bismo izazovnije vremenske uvjete, jer smo na njih navikli, a to bi onda bilo stresnije i za druge natjecatelje. Kao najmlađi tim, osjećamo da nam je to također bila prednost."

Još jedan hrvatski tim je dominirao utrkom u kategoriji "Amateurs Men", Ivica Mesarić i Roko Fržop, Husqvarna team, zauzeli su prvo mjesto s vremenom 3:16:24. Treba spomenuti i Marina Dekovića i Peter Vesela iz Team VISIT KVARNER koji su također osvojili prvo mjesto u kategoriji “Grand Masters Men”.

Timovi su bili očarani gotovo savršenim vremenskim uvjetima tijekom Prve etape. Staza duga 72 kilometra, koja otkriva ljepote otoka Krka, bila je apsolutni pogodak za izvanredan početak 4Islands MTB Hrvatska utrke. Sutrašnja, druga etapa seli na otok Cres, a ističe se spektakularnim početkom na trajektnom pristaništu u Meragu. Start je predviđen u 10:45 sati.

Deveto izdanje 4Islands MTB race događaja, koji se razvio u pravi dragulj brdskog biciklizma, predstavlja Ironman grupa kao dio svojih Epic serija uz ostalih sedam utrka. Riječ je o petodnevnoj etapnoj brdskoj biciklističkoj utrci čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života.

Zahvaljujući izvanrednoj inicijativi domaćina, njihovom srdačnom gostoprimstvu, predanom radu organizacijskog tima te izvrsnoj suradnji s partnerima, ostvaruje se sinergija između sporta i izvansezonskog turizma, što doživljava svoj vrhunac u Hrvatskoj. Natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!