Nogomet

Roma na Olimpicu traži potvrdu prolaza nakon slavlja na San Siru

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2024.
Roma na Olimpicu traži potvrdu prolaza nakon slavlja na San Siru
Foto: EPA

Roma je odradila odličan posao na San Siru i upisala je pobjedu protiv Milana 1:0. No to nije rezultat koji garantira prolaz i morat će na svom travnjaku odigrati odličnu utakmicu ako želi proći u polufinale Europske lige…

Veliku pobjedu ostvarila je Roma na San Siru, Milan je u taj susret ušao kao favorit, ali Rimljani su slavili pogotkom Mancinija iz prvog poluvremena i zadržali su to vodstvo do kraja susreta.

Igraj na Roma - Milan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajno je branio Mile Svilar koji je obranio sve što je išlo u gol, ali i obrana Rome odlično je funkcionirala iako je Milan imao veliki broj udaraca na gol. Bili su to udarci uglavnom iz pozicija koje nisu bile najidealnije, ali domaćin je pod svaku cijenu tražio način kako se vratiti u utakmicu.

Bit će to dvoboj u kojem neće biti nekih velikih tajni i iznenađenja. Momčadi se predobro poznaju, sastaju se minimalno dva puta godišnje, a nekada i češće.

Roma u posljednje vrijeme igra i izgleda bolje, odlaskom Josea Mourinha i dolaskom na klupu Danielea De Rossija dosta toga se promijenilo i Rimljani su danas opasniji nego što su bili krajem prošle godine.

U Europskoj ligi imaju velike ambicije, pokušat će otići do kraja iako neće biti jednostavno. Prolazak protiv Milana puno bi značio, eliminirali bi velikog protivnika i ujedno velikog rivala.

Milan će pokušati doći do preokreta na Olimpicu, u prvom susretu nije pronašao rješenje. Međutim ove sezone je već upisao jednu pobjedu i to u talijanskom prvenstvu gdje je slavio s 1:2.

Što su rekli

Daniele De Rossi, trener Rome: "Pripremit ćemo utakmicu tako da idemo na pobjedu, probat ćemo doći do pogotka koji bi predstavljao udarac za njih. Milan je posljednjih godina jači od nas, ali u prvoj utakmici pokazali smo kako razlika ipak nije tako velika."

Stefano Pioli, trener Milana: "Optimist sam jer znam kvalitetu mojih igrača i znam kako se nose s mečevima odluke. Moramo napraviti puno onih sitnih stvari bolje nego u prvom susretu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rim, Olimpico, 21:00

Sudac: Simon Marciniak (Poljska)

Nedostaju

Roma: Sardar Azmoun, Evan Ndicka (ozljede), Bryan Cristante (kartoni)

Milan: Pierre Kalulu, Simon Kjaer, Tommaso Pobega (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi susret Roma je riješila u svoju korist slavila je s 1:0 pogotkom Mancinija iz 17 minute. Dva prijašnja ovosezonska dvoboja u prvenstvu otišla su na stranu Milana.

Prognoza

Milan je dovoljno kvalitetan da okrene priču i izbori polufinale, ali Roma je sada favorit.

FOTO: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!