Tenis

Pavić i Arevalo ispustili prednost i ostali bez finala u Barceloni

HINA, Petar Jenjić • subota, 20.04.2024.
Pavić i Arevalo ispustili prednost i ostali bez finala u Barceloni
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Mate Pavić i Marcelo Arevalo nisu uspjeli izboriti finale ATP turnira u Barceloni. Do pobjede u produženom tie-breaku stigli su Maximo Gonzales i Andres Molteni...

Hrvatski teniski reprezentativac Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo ostali su bez plasmana u finale parova na ATP 500 turniru u Barceloni, a preokretom su ih svladali Argentinci Maximo Gonzalez i Andres Molteni s 3:6, 6:3, 11:9.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pavić i Arevalo su imali set i "break" prednosti, vodstvo 6:3, 3:1, a onda su do kraja meča ostali bez ijednog gema. Argentinci su nizom od pet gemova u drugom setu izborili odlučujući 'tie-break'.

Kad je hrvatsko-salvadoski par poveo sa 7-3, činilo se da će, ipak, izboriti finale. No, Pavić i Arevalo nisu došli do meč-lopte. Prvo su izgubili pet poena zaredom i dopustili Argentincima da prijeđu u vodstvo (8:7). Kod 8:8 su izgubili poen na servisu, što je Gonzalezu i Molteniju donijelo prvu meč-loptu.

Pavić i Arevalo su se uspjeli izvući, ali samo za trenutak. Gubitkom sljedeća dva poena izgubili su priliku da se u nedjelju bore za svoj drugi zajednički naslov, nakon što su ove godine slavili u Hong Kongu, što je bio 36. trofej u karijeri za 30-godišnjeg Splićanina.

Gonzalez i Molteni će za naslov u Barceloni igrati protiv Monegašanina Huga Nysa i Poljaka Jana Zielinskog, koji su s 4:6, 7:6, 10:4 svladali Čeha Tomaša Machača i Kineza Zhanga Zhizhena.

ATP Barcelona, polufinale:
Gonzales/Molteni - Arevalo/Pavić 3:6, 6:3, 11:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!