Ostali sportovi

Mladostašice uvjerljivo startale protiv Dinama u finalnoj seriji

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 20.04.2024.
Mladostašice uvjerljivo startale protiv Dinama u finalnoj seriji

Do pobjede na startu finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske, odbojkašice Mladosti upisale su pobjedu. Nakon samo jednog sata i 13 minuta svladale su Dinamo u tri seta...

Aktualne prvakinje Hrvatske, odbojkašice Mladosti, vrlo su uvjerljivo otvorile finalnu seriju doigravanja za prvakinje države, pobjedom nad Dinamom nakon samo 73 minute od 3:0 (25:14, 25:22, 25:19). Apsolutno dominantno su odradile taj prvi susret u Domu odbojke, ne davši suparnicama niti malo prilike da im zakompliciraju uvjerljivu pobjedu.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladostašice su krenule vrlo motivirano u meč, pa je već kod njihovog vodstva od 9:6 trener Dinama Šimunčić bio prisiljen tražiti miutu odmora. Nije pomoglo, domaće su odrađivale poene bez greške, u tom prvom setu imale su tri poena na servisu i dva na bloku, dok je Dinamu u toj statističkoj koloni imao nulu. Odlično je servirala Papac, cijeli meč, dobro blokirala Freund, a suverena u napadu bila Pavičić, koja je na kraju sakupila 20 poena, četiri više od također solidne Mihaljević.

U prvom su setu odbojkašice Dinama ostale na 14 poena, u drugom su pak setu pokazale puno više, završilo je na kraju 25:22. Tu se Dinamu probudio blok, osam u tom periodu igre, i to je odmah povezalo konce njihove igre koja do tada nije bila na nekom nivou. Ipak, u finiš seta domaće ulaze s prednošću od 23:20 i rutinirano set privode kraju.

Treći je u početnom dijelu pripao Dinamu, povele su 9:6, Mladost je nakon time outa uhvatila priključak i od tada je meč dugo bio u egalu, do as servisa Papac za 20:18, smeča Pavičić za 21:18 te njezinog bloka s Freund za 22:18. I tu je priči bio kraj, do kraja je ostalo 25:19, vrlo uvjerljiva pobjeda Mladosti, koja je imala 45 poena u napadu (Dinamo 26) i sedam aseva (Dinamo tri). Po 12 blokova imale su na kraju obje ekipe, a Mladost je napravila 16 pogrešaka, prema 11 gošći.

Nakon meča trener Mladosti Darko Nojić smireno je rezonirao:

"Iako rezultatski izgleda lako, nije to baš bilo tako na trenu, Dinamo je ipak dobra ekipa, a ovo je finale. Mi želimo i u drugom susretu pobijediti, u petak na Peščenici, i s 2-0 se ponovno vratiti u Dom odbojke."

Igor Šimunčić, trener Dinama, svjestan je koliko je još pred njim posla do petka i drugog susreta:

"Ušli smo konfuzno u meč, to nije bio pravi Dinamo. Cijelo smo vrijeme na minutama odmora pokušavali usmjeravati ekipu ali nije išlo, a treba reći i da je Mladost danas odigrala jako dobru taktičku utakmicu, vrlo motivirano. Ništa, ovo ćemo što prije zaboraviti i okrećemo se već idućem susretu u petak kod nas doma."

Drugi susret finalne serije koja se igra na tri pobjede zakazan je za petak 26. travnja u 20:15 sati u SP Peščenica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!